Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Mærsk og Novo tynger C25

5/8 11:39

Stigninger fra morgenstunden er vekslet til tilbagegang på det danske aktiemarked fredag middag, hvor især Ambu og A.P. Møller-Mærsk får klø, ligesom også Novo Nordisk fortsætter baglæns. Derimod er der igen rift om Vestas.

C25-indekset falder 0,2 pct. til 1764,99 med Ambu som prygelknabe oven på nedjusteringen onsdag aften.

En stribe børshuse har efterfølgende skåret deres kursmål for Ambu.

Hårdest går JPMorgan til værks. Her skæres kursmålet for Ambu-aktien til 64 kr. fra 86 kr., og anbefalingen "undervægt" gentages.

Ambu taber 2,1 pct. til 73,10 kr. og er faldet over 11 pct. i løbet af ugen.

- Den skal ned og ramme et eller andet niveau. Jeg ved ikke, hvor bunden er, men vi er der ikke endnu, vurderer Lars Hytting, chef for aktiehandel i Artha Kapital.

MÆRSK SIVER

A.P. Møller-Mærsks B-aktie falder samtidig med 2,1 pct. til 21.060 kr. efter tre rigtigt gode dage oven på en opjustering af forventningerne og et flot regnskab for andet kvartal.

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra den kinesiske storby til en række destinationer verden over, gik i ugen, der slutter fredag, tilbage med 3,8 pct. til 3739,72.

- Raterne og volumenerne er lidt under pres. Aktien er lidt ramt af en elevatortilstand efter en opjustering, meldinger om at Q3 bliver stærkt og mulighed for endnu en opjustering, men også meldinger fra konkurrenterne, om at volumenerne er faldende, så det er en hårfin balance med Mærsk, siger Lars Hytting.

NOVO I FOKUS EFTER FORNYEDE UDSVING I USA

Også Novo Nordisk er på hælene efter onsdagens ellers robuste halvårsregnskab, der dog viste forsinkelser i forhold til at få støttet op om væksten for vægttabsmidlet Wegovy.

Amerikanske Jefferies har løftet kursmålet for aktien til 585 kr. fra 540 kr. og afspejler dermed en ganske stor negativ indstilling, der også giver sig udslag i anbefalingen "underperform".

Fredag middag falder Novo Nordisk med 1,8 pct. til 765,25 kr. I løbet af ugen er aktien dykket 10 pct.

VIGTIG AFSTEMNING NÆRMER SIG

Vestas er modsat på den grønne gren og stiger 3,7 pct. til 196,50 helt i toppen af C25-indekset. Der sker i håb om, at en amerikansk energipakke vil øge aktiviteten i branchen i de kommende år.

- Der stemmes om pakken allerede i morgen. Alt tyder på, at den bliver stemt igennem, siger Lars Hytting.

Bavarian Nordic får igen mere opmærksomhed på grund af udbruddet af abekopper, der i USA nu betegnes som en folkesundhedskrise.

De amerikanske myndigheders melding fik torsdag det danske selskabs ADR-notering i New York til at stige 4,8 pct. til 19,15 dollar.

Med fredag morgens valutakurser svarer det til 139,22 kr., og da der går tre ADR'er på hver almindelig aktie, kan lukkeniveauet gøres op til 417,66 kr.

Bavarian Nordic stiger fredag middag mere behersket med 0,5 pct. til 398,80 kr. i København.


.\\˙ MarketWire