Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbecks nye vækstmotor er "slam dunk" mener JPMorgan

5/8 17:05

Sent torsdag aften gav Lundbeck og partneren Otsuka Pharmaceuticals et dybere indblik i de resultater, der er skabt med lægemidlet Rexulti i behandlingen af patienter med Alzheimers agitation - når demente har vredesudbrud eller bliver fysisk udadreagerende.

Det skriver Børsen.

James Gordon, medicinalanalytiker i J.P. Morgan, skriver i et notat ifølge Børsen, at præsentationen er et "slam dunk", der fjerner risikoen for, at den ikke bliver godkendt, og sikrer, at den bliver en blockbuster.

Han påpeger, at præsentationen gav svar på de tre kernespørgsmål.

De spørgsmål handlede dels om, hvorvidt der var god effekt ved brugen af lægemidlet med doser på 2 mg og 3 mg, om effekten gav mening rent klinisk, hvilket blev understreget af, at lægemidlet også viste god klinisk effekt på de sekundære endemål i studiet.

Endelig var der ingen nye tegn på bivirkninger i de ældre Alzheimers-patienter sammenlignet med dem, man ser i de patienter, der i dag behandles med lægemidlet for skizofreni eller depression.

Lundbeck peger i en fælles pressemeddelelse med Otsuka på, at en ansøgning om godkendelse kommer senere i 2022, og JPMorgan vurderer, at da lægemidlet har fået bevilget en hurtig myndighedsgennemgang i USA, kan en godkendelse til markedsføring være på plads i løbet af første halvår af 2023.

Michael Novod, der er medicinalanalytiker i Nordea, stemmer i og ser ligeledes mulighed for en godkendelse i første halvår af 2023 og regner med, at Rexulti kan sælge for 1 mia. dollar årligt på toppen. Det skal Otsuka og Lundbeck så dele.

.\\˙ MarketWire