Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Nedjustering fra Nvidia kan ikke ødelægge det gode humør

8/8 15:47

Selv en nedjustering fra Nvidia kan ikke ødelægge humøret hos investorerne, der mandag sender de amerikanske aktiemarkeder højere.

Et stort fald til Nvidia lægger pres på det teknologitunge Nasdaq-indeks, der stiger 0,9 pct., mens Dow Jones- og S&P 500-indeksene åbner med plusser på henholdsvis 0,5 og 0,6 pct.

Fredag faldt de amerikanske aktiemarkeder med op til 0,5 pct., efter at en bedre end ventet jobrapport var med til at løfte renterne og skabe modvind for især tekonologiaktierne.

Mandag falder renterne lidt tilbage igen, hvilket igen giver interesse for rentefølsomme aktier i eksempelvis teknologisektoren, hvor Tesla løftes med 3,8 pct. og Amazon med 2 pct.

- Den positive overraskelse i jobskabelsen i den amerikanske jobrapport var stor nok til at genoplive inflationsdebatten og forny fokus på amerikanske forbrugerpriser, siger Peter McCallum, strateg hos Mizuho, til Bloomberg News.

Netop den vigtige inflation kommer i søgelyset onsdag eftermiddag når den amerikanske forbrugerprisopgørelse bliver offentliggjort.

NVIDIA RAMT AF FALDENDE GAMING-SALG

Nvidia dykker 6,8 pct., efter at grafikkortgiganten har nedjusteret sine forventninger til andet kvartal.

Omsætningen ventes i andet kvartal nu at lande på 6,7 mia. dollar mod tidligere ventet af både Nvidia selv og analytikerne på 8,1 mia. dollar.

De foreløbige tal for salget af Gaming-udstyr er faldet 44 pct. i andet kvartal i forhold til første til 2,04 mia. dollar. Her lød konsensus ifølge Factset på 3,04 mia. dollar.

- Vores forventninger til salg af gamingprodukter faldt betydeligt, som kvartalet skred frem, siger Nvidas administrerende direktør, Jensen Huang.

Spilindustrien har på nedtur efter corona-pandemien, fordi folk har genoptaget andre aktiviteter. Samtidig har problemer med forsyningskæder gjort det svært at få fat i nyere konsoller, og mængden af nye store titler har været sparsom i 2022, ifølge Bloomberg.

PFIZER KØBER GLOBAL BLOOD THERAPEUTICS

Amerikanske Pfizer køber Global Blood Therapeutics, der for godt fem år siden blev rygtet i kikkerten hos danske Novo Nordisk, for 68,50 dollar per aktie svarende til en enterpriseværdi på cirka 5,4 mia. dollar.

Dermed bliver sidste uges rygter bekræftet.

Global Blood Therapeutics steg torsdag med 41,4 pct. på rygter om opkøbsinteressen og fredag med yderligere 33 pct., da det blev rygtet at Pfizer var den interesserede køber.

Mandag åbner aktien 4,4 pct. højere i 66,61 dollar.

Handlen vil give medicinalselskabet fodfæste inden for behandling af seglcelleanæmi, der er en medfødt sygdom, som forårsager lav blodprocent.

MERE OPKØB OG OPKØBSRYGTER

Kapitalfonden Vista Equity Partners har aftalt at købe skattestyringssoftwareselskabet Avalara for 8,4 mia. dollar.

Vista vil købe Avalara for 93,5 dollar per aktie, hvilket er 27 pct. over lukkekursen 6. juli, hvilket var dagen før de første rygter om en mulig handel blev bragt.

Avalara åbner 3,9 pct. lavere i 92 dollar.

Signify Health stiger 10,8 pct., efter at CVS Health rygtes interesseret i at købe den amerikanske udbyder af sundhedsservice.

CVS, der både har apoteker og udbyder sundhedsforsikring, er blandt de selskaber der i løbet af denne uge vil lægge et bud på Signify Health, skriver the Journal.

PALANTIR RAMT AF SKUFFENDE REGNSKAB

Palantir dykker 14,8 pct., efter at den amerikanske producent af dataanalysesoftware skuffer med forventningerne.

Selskabet venter, at omsætningen i år vil nå cirka 1,9 mia. dollar, hvilket er under analytikerkonsensus på 1,98 mia. dollar.

Også forventningerne til den justerede driftsindtjening er trist læsning for investorerne, da softwarekoncernen her venter cirka 342 mio. dollar mod ventet 527,9 mio. dollar.

I det forgangne andet kvartal skuffer resultatet også ved at vise et underskud på 1 cent per aktie, hvor analytikerne havde ventet et plus på 2,9 cent.

Tyson Foods dykker 8 pct., efter at fødevarekoncernens indtjening per aktie i det skæve tredje kvartal på 1,94 dollar ligger under analytikernes forventning på 1,98 dollar.

Selskabet nedjusterer sine forventninger til den justerede driftsmargin for svinekødsforretningen til 3-5 pct. fra tidligere ventet 5-7 pct.

.\\˙ MarketWire