Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Carlsberg/Sydbank: Notorisk god omkostningskontrol løfter Carlsberg

9/8 07:46

Med gårsdagens opjustering viser Carlsberg, at bryggeriet har styr på omkostningerne selv i et usikkert marked med højere priser på råvarer og energi.

Det skriver Sydbanks i en aktiekommentar tirsdag morgen.

Opjusteringen var især drevet af et bedre end ventet aktivitetsniveau i Europa og på flere asiatiske markeder. Derudover er produktionen på selskabets ukrainske bryggerier genoptaget og indregnes igen i indtjeningsprognosen.

Det bedre end ventet aktivitetsniveau opvejer for de kraftigt stigende råvarer- og energipriser.

- Det er efter vores vurdering, endnu engang et bevis på Carlsbergs efterhånden notorisk gode omkostningskontrol og bekræfter os i, at selv i tider med modvind leverer Carlsberg bedre end lovet, skriver Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank, i kommentaren.

Carlsberg venter nu høj encifret organisk vækst i driftsindtjeningen mod tidligere minus 5 til plus 2.

- Opjusteringen af indtjeningsprognosen er efter vores vurdering endnu en gang et bevis på Carlsbergs stærke evne til at løfte indtjeningen selv i ekstraordinært svære perioder, skriver aktieanalytikeren.

I samme ombæring fastholder Sydbank anbefalingen "køb" på Carlsberg-aktien.

Carlsberg kommer med regnskab for første halvår onsdag den 18. august 2022.

.\\˙ MarketWire