Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg/CEO: Stigende omkostninger giver mørke skyer i andet halvår

17/8 09:21

Stigende råvarepriser og transportomkostninger er endnu ikke slået fuldt igennem i Carlsbergs resultater i første halvår.

Det fremgår af regnskabet fra bryggeriet og blev gentaget på en telepressekonference af koncernchefen Cees 't Hart.

Carlsberg hedger normalt, hvad koncernen kan på 12-18 måneders sigt, og de hedges er nu begyndt at miste effekt, og prisstigningerne ventes i andet halvår at slå mere igennem.

- Vi vil kompensere for de stigende omkostninger (COGS) på flere både, påpeger Cees 't Hart.

Det vil blandt andet blive en kombination af stigende priser på selskabets produkter, yderligere fokus på selskabets velindtjenende produkter - premiumprodukter og yderligere og forstærket fokus på selskabets vækstmarkeder som for eksempel Kina.

Region Asien, hvor Kina er klart største marked, oplevede i første halvår en organisk vækst på 20,5 pct. og endda 24,5 pct. i andet kvartal. Den rapporterede vækst i regionen blev opgjort til henholdsvis 25,8 pct. og 30,7 pct. Den rapporterede vækst var påvirket positivt af valutakursbevægelser.

På pressekonferencen fastslår Cees 't Hart også, at han er meget tilfreds med forløbet af første halvår, men påpeger netop mørke skyer i horisonten for andet halvår i form af de stigende omkostninger til blandt andet råvarer, energi, og transport.

.\\˙ MarketWire