Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth/CEO: Stolt af fremgang i lønsomhed

19/8 09:47

Bedre lønsomhed - målt på driftsmarginen på EBITA-niveau - er den udvikling, som topchefen i FLSmidth, Mikko Keto, først og fremmest hæfter sig ved i det regnskab for andet kvartal, som den danske ingeniørkoncern har fremlagt fredag morgen.

- Mining har en underliggende overskudsgrad på 10,5 pct., når der er justeret for omkostninger til afvikling af aktiviteterne i Rusland på 50 mio. kr. og på 45 mio. kr. til integration af de købte aktiviteter i Thyssenkrupps Mining, fremhæver Mikko Keto.

Dertil noterer han fremgang i overskudsgraden i Cement til 2,1 pct., som måske synes beskeden, men som skal sammenlignes med en overskudsgrad på minus 2,7 pct., i samme kvartal sidste år, da divisionen indtog positionen som det sorte får i selskabets regnskab.

- Bedre markedsvilkår, flere serviceordre med bedre lønsomhed og effektivisering gennem blandt andet konsolidering af aktiviteterne i divisionen er baggrunden for den positive overskudsgrad, påpeger topchefen.

Generelt drager FLSmidth desuden fordel af valutamedvind, som ifølge Mikko Keto bidrager med 6 pct. af fremgangen i omsætningen i gruppen.

IKKE SÅ FRYGTSOM

Også hos den danske ingeniørkoncern bemærkes den omsiggribende nervøsitet for global økonomisk afmatning eller endda recession.

- Men vi ser ikke den store påvirkning hos vores kunder i Mining, som jo planlægger deres aktiviteter og investeringer med en horisont på 10 år. Men vi må forudse en afmatning og forvente en effekt, som først kommer til at ramme Cement, der er følsom over for udbygning af infrastruktur, erkender Mikko Keto.

RUSSISK EXIT OG TYSK ENTRÉ

To ekstraordinære vilkår gør sig gældende for kvartalet.

Ingeniørkoncernen er i færd med at forlade Rusland, og processen forløber ifølge Mikko Keto planmæssigt.

- Vi har ikke taget nye russiske ordrer ind, og vi har haft en omsætning i Rusland i kvartalet på 257 mio. kr. Men samtidig har vi nedbragt vores russiske ordrebeholdning fra 2,6 mia. kr. til 1,5 mia. kr. gennem forhandling med vores russiske kunder om reducerede leverancer, oplyser Mikko Keto og pointerer, at selskabets russiske kunder ikke er sanktionerede.

Samtidig arbejder FLSmidth med overtagelse og kommende integration af tilkøbte aktiviteter fra Thyssenkrupp Mining. Belastningen på 45 mio. kr. relaterer sig ifølge topchefen til konsulentudgifter til planlægning af integrationen og håndtering af juridiske vilkår.

Købet er nu godkendt hos alle relevante myndigheder, og FLSmidth regner med, at overtagelsen kan ske ved udgangen af august. Umiddelbart derefter vil FLSmidth kunne oplyse om forventede udgifter til den omstrukturering af den samlede Mining-organisation, som skal gennemføres for at opnå de ventede synergieffekter.

.\\˙ MarketWire