Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Parken, Vestas og Ørsted

22/9 06:32

BØRSEN

NATIONALBANKEN MENER AT FINANSLOV KAN UDLØSE OND SPIRAL

Regeringens finanslovsudspil er for slapt og risikerer at sende den danske økonomi ud i en skadelig løn- og prisspiral. Det siger nationalbankdirektør Lars Rohde, der anbefaler at stramme finansloven med yderligere 1 pct. af bnp, svarende til cirka 26 mia. kr. (Forside, side 6-7)

PARKEN-FORMAND: DER ER PENGE NOK I FODBOLDEN

Potentielle købere har sendt følere ud på hele Lalandia. Dermed skal FCK og Parken til at stå på egne ben. (Side 2)

VESTAS ER NØDT TIL AT GØRE TINGENE ANDERLEDES

Outsourcing og tættere partnerskaber skal ifølge Vestas hjælpe industrien med at tjene penge og gøre klar til det kommende vækstboom. (Side 4)

EUROPAS BANKER STÅR FORAN MARKANT HØJERE INDTÆGTER

Myndigheder og banker venter klart stigende bankindtægter i Europa. Men banker frygter nye særskatter. (Side 8)

BAVARIAN-TOPCHEF BETEGNER BOOSTERMARKED SOM UDFORDRENDE

Bavarian Nordic håber på at overgå eksisterende coronavacciner med en længere beskyttelse, men det bliver udfordrende. (Side 10)

ØRSTED STØTTER BESKATNING AF EKSTRAORDINÆR PROFIT FRA ENERGI

Ørsted bakker op om EU-Kommissionens forslag om en ekstraordinær beskatning af selskaber, der har tjent usædvanligt mange penge på baggrund af de høje energipriser – en såkaldt windfall tax. (Side 12)

TILTAG SKAL SKABE TILLID TIL VÆKSTBØRS EFTER KURSTAB OG KRITIK

En lang række børsselskaber står i en tillidskrise med deres investorer efter store kurstab og glippede vækstmål. Derfor ser selskaberne nu indad og lancerer 28 greb, der skal styrke tilliden. (Side 20-21)

INFLATIONSCHOK FYLDER LAGRE OG HAVNE TIL RANDEN

Forbrugerne tøver, og derfor er propfyldte lagre en ny realitet for flere koncerner, som til stor frustration for Mærsk begynder at efterlade varerne i havnen. (Side 26-27)

BØLGE AF NYE SKIBE TRUER HÅB OM STABILE FRAGTRATER

Mærsk og konkurrenterne står over for den store eksamen, der kan ende i en forpint priskrig. Indtil videre har industrien kurs mod dumpekarakterer. (Side 28)

BERLINGSKE BUSINESS

LEDELSE AF DANMARKS EKSPORT- OG INVESTERINGSFOND FÅR KRITIK FOR INTERESSEKONFLIKTER

Regeringen udnævnte Torben Möger Pedersen og Bo Foged til ledelse i den nye statslige superfond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond. De er samtidig centrale skikkelser i et af de investeringsselskaber, der står til at få interessesammenstød med den nye fond. (Forside, side 8-9)

PARKENS SALG AF LALANDIA GØR OP MED ÅRTIERS STRATEGI

Lalandia og flere andre dele af forretningerne i Parken er til salg. Virksomheden er på vej derhen, hvor det hele begyndte: en ren fodboldforretning. (Side 2)

NATIONALBANKEN VIL STRAMME OP - ER PÅ KOLLISIONSKURS MED FINANSMINISTEREN

Nationalbankdirektør Lars Rohde opfordrer til, at regeringen strammer finanspolitikken væsentligt mere, end regeringen selv vil. (Side 4)

INFLATION TÆT PÅ 10 PCT.

Inflationen i Danmark steg i august til hele 9,9 pct., hvor den måneden før lå på 9,6 pct. Dermed nærmer den sig den magiske grænse på 10 pct. uden udsigt til, at det stopper foreløbig. (Side 9)

USA'S RENTE FORTSÆTTER OPAD

Onsdag aften dansk tid hævede den amerikanske centralbank igen renten, denne gang til 3,25 procent. USA oplever den mest omfattende stramningsforløb i fyrre år, og det er slet ikke slut endnu. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANISH CROWN FÅR KNIVEN AF KONKURRENTER

Sværvægteren i dansk kødindustri, Danish Crown, ender på sidstepladsen i konkurrencen med de selskaber, det måler sig imod. Samtidig er Danish Crown nødt til at hæve priserne, og adm. direktør Jais Valeur erkender, at koncernen er fanget i et tungt økonomisk dilemma. (Forside, side 6-7)

FED SLÅR TIL OG HÆVER IGEN RENTEN

Den amerikanske centralbank (Fed) leverede onsdag aften endnu en renteforhøjelse for at komme inflationen til livs. (Side 2)

PARKEN VIL SKILLE SIG AF MED LALANDIA

Hvis det lykkes Parken Sport & Entertainment at skille sig af med Lalandia, vil det ifølge økonomer blive nemmere at hente større spillere til FC København. (Side 4)

NATIONALBANKEN: HELLERE EN DYBERE RECESSION I DANSK ØKONOMI END HØJ INFLATION

Risikoen for en spiral af højere løn og inflation er blevet større hen over sommeren, vurderer Nationalbanken. Det er på tide at trække i håndbremsen, selv om prisen kan blive en dybere nedtur. (Side 10)

BESTSELLER SKRUER OP FOR GRØN MILLIONFOND

Modekoncernen Bestseller sender 175 mio. kr. fra tøjsalget over i egen fond, der skal investere i grønne selskaber og cirkulære løsninger især i afrikanske lande. (Side 12)

STORT SATS PÅ HAVVIND SKAL SIKRE GRØN STRØM PÅ REKORDTID

Copenhagen Infrastructure Partners vil bygge fem enorme havvindparker uden statsstøtte i Danmark på rekordtid. Et H.C. Andersen eventyr for erhvervslivet, jordkloden og forbrugerne, siger Dansk Erhverv. (Side 14-15)

.\\˙ MarketWire