Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Citi: Lunken ordreudvikling, men også positive elementer - GENT

4/10 06:35

Vestas sluttede sidste uge tredje kvartal af med en mindre håndfuld ordrer, som samlet set bragte de annoncerede bestillinger for perioden op på 1240 megawatt (MW).

Det var klart under indtaget af ordrer i samme periode året før på 3167 megawatt, men også en del under forventningerne, mener Citigroup ifølge Dow Jones Newswires.

Investeringsbanken antager i en kommentar, at de uannoncerede ordrer i tredje kvartal på niveauet med andet på 400 megawatt, og det vil bringe det samlede niveau af bestillinger op omkring 1600-1700 megawatt, hvilket er under konsensus på 3,8 gigawatt.

Der er dog flere positive elementer i udviklingen, selv om Vestas' aktien mandag blev straffet med et minus på 0,3 pct., men aktien var på et tidspunkt mandag i minus med 6,8 pct.

- Selv om de annoncerede ordrer ser lunkne ud, var kontrakten som foretrukken offshore-leverandør på 1,2 gigawatt i Polen, og 1,1 gigawatt i England, begge på den nye 15 megawatt-platform, mærkbare positive udviklinger i kvartalet, hedder det i en kommentar fra Citigroup.

Banken noterer sig også, at den nyligt vedtagne amerikanske lovgivning, under Inflation Reduction Act, med milliardstøtte og forbedrede vilkår til grøn energi, vil være en stær katalysator, som endnu ikke afspejles i ordrerne.

.\\˙ MarketWire