Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted indgår samarbejde med CIP om udviling af 5,2 GW havvind

25/10 07:16

Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har indgået et samarbejde om at udvikle cirka 5,2 GW havvind i Danmark fordelt på fire projekter.

Det skriver Ørsted i en meddelelse tirsdag morgen.

Ørsted og CIP har besluttet at gå sammen i et nyt 50/50 partnerskab for at udvikle en række havvindprojekter under den såkaldte åben-dørs ordningen i Danmark.

Projekterne er Vikinge Banke på 1,1 GW og Jyske Banke Nord på 1,1 GW i Nordsøen, og Bornholm Bassin Syd på 1,5 GW og Bornholm Bassin Øst på 1,5 GW i Østersøen.

Tilsammen svarer projekterne til mere end det dobbelte af Danmarks nuværende installerede havvindkapacitet, og de repræsenterer et centralt bidrag til den grønne omstilling af Danmark og Europa, skriver Ørsted.

Partnerskabet, der stadig mangler fusionsgodkendelse, som ventes inden årets udgang, kan accelerere den grønne omstilling meget, skabe værdi i havvindindustrien, styrke værdi- og jobskabelsen og skabe en dansk erhvervs- og eksporthøjborg inden for Power-to-X.

- Danmark har været pioner inden for havvind og er frontløber i den grønne omstilling. De fire store åbne døre-projekter kan være med til at konsolidere Danmarks fortsatte førerposition og skabe fundamentet til at kickstarte næste fase af et dansk erhvervseventyr. omkring produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer, siger Rasmus Errboe, chef for region Kontinentaleuropa i Ørsted.

.\\˙ MarketWire