Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske/analytikere: Forduftet usikkerhed om bøde skaber lettelse - NY

31/10 07:52

Danske Bank-aktien fik luft under vingerne torsdag og fredag i sidste uge, efter at banken hensatte yderligere 14 mia. kr. til at dække bøder i hvidvasksagen.

Med hensættelsen mener Danmarks største bank at have dækket sagens omfang tilstrækkeligt, og det har skabt stor lettelse i aktien.

Hos Handelsbanken havde analytikerne ventet en større bøde, og samtidig skaber det optimisme om casen, at investorerne nu i stedet kan fokusere på driften.

- Da vi forud for regnskabet havde ventet en bødestørrelse på 18 mia. kr., så er vi positivt overraskede over størrelsen på bankens hensættelse. Med hensættelsen vurderer vi desuden, at interessen for Danske Bank-aktien vil stige, idet usikkerheden forbundet med bødens størrelse endelig ser ud til at være ved vejs ende, skriver Handelsbanken i et analysenotat mandag.

Banken har et treårigt kursmål på 212 kr. for Danske Bank, og anbefalingen på kort sigt er "hold", mens den langsigtede anbefaling er "outperform".

Også hos amerikanske Goldman Sachs ser man offentliggørelsen af den ekstra hensættelse som en positiv nyhed for aktien - blandt andet fordi kernekapitalprocenten fortsat er et godt stykke over kravet.

- Fordi regnskabsstandarderne kræver, at potentielle bøder anses for værende sandsynlige og kvantificerbare for at kunne hensætte, vurderer vi offentliggørelsen som et rimeligt estimat fra Danske Bank, der sandsynligvis vil blive taget positivt op, fordi kernekapitalprocenten forbliver pænt over målsætningen, skriver banken i en kommentar.

Samme konklusion når Kepler Cheuvreux, der peger på, at kernekapitalprocenten hos Danske Bank kan opgøres til 16,9 pct. efter hensættelsen, hvilket er et godt stykke over det regulatoriske krav på 13,6 pct. og bankens egen målsætning på 16 pct.

.\\˙ MarketWire