Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Lagarde: Mild recession er ikke nok til at bremse inflationen

3/11 11:15

Den Europæiske Centralbanks topchef, Christine Lagarde, advarer om, at en "mild recession" er mulig, men at den ikke i sig selv vil være tilstrækkelig til at dæmme op for stigende priser.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en tale torsdag - en uge efter, at centralbanken for anden rentemøde i træk løftede sin styringsrente med 75 basispoint.

Stigende frygt for at energikrisen vil lægge pres på produktionen i euroområdet er ifølge Lagarde ikke nok til, at ECB's rådsmedlemmer tror, at den recession vil være i stand til at tæmme inflationen.

Selv om en negativ bnp-vækst ikke er Lagardes basisscenarie, siger hendes lettiske kollega, Martins Kazaks, at han forventer en recession i de kommende måneder. Direktionsmedlem Fabio Panetta advarede i mellemtiden om de økonomiske risici ved hurtige rentestigninger.

Kommentarerne er en del af en række offentlige optrædener fra ECB-chefer, idet investorer og analytikere overvejer de dobbelte udfordringer med rekordhøj prisvækst og en sandsynlig økonomisk afmatning, hovedsagelig på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

Ti af styrelsesrådets 25 medlemmer taler torsdag, dagen efter data viste, at forbrugerpriserne steg 10,7 pct. i oktober - mere end forventet og mere end fem gange højere end centralbankens officielle mål.

Det er ikke kun renterne, der ved sidste uges rentemøde blev fordoblet til 1,50 pct., der bliver strammet, da embedsmændene også diskuterer hvordan den tæt ved 5000 mia. euro store obligationsbeholdning skal nedbringes. En proces der også kaldes kvantitative stramninger.

ECB-rådsmedlem og Bundesbank-chef, Joachim Nagel, anbefaler, at ECB's balancereduktionen bør blive gennemført gnidningsløst og ikke skade markederne.


.\\˙ MarketWire