Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth/CFO: Fremgang i mineordrer i et marked, der forbliver sundt

8/11 09:03

En stærk ordreindgang i mineforretningen - og særligt i servicedelen - er det punkt, finansdirektøren i FLSmidth, Roland Andersen, selv ser som det vigtige element i det kvartalsregnskab, ingeniørkoncernen har fremlagt tirsdag morgen.

- Ordreindtaget er vokset 30 pct. og servicedelen med over 50 pct., og indtjeningen følger med, påpeger finansdirektøren.

I regnskabsmeddelelsen oplyser FLSmidth, at ordretilgangen i Mining er øget 13 pct. organisk som følge af øget aktivitet i service, mens indregningen af effekten af overtagelsen TK Mining samt valutaudviklingen trækker væksten op på 30 pct. Herunder er tilgangen af de store anlægsordrer reduceret med 8 pct., mens serviceordrerne er øget 53 pct.

FREMGANG ER EGEN FORTJENESTE

- Vi er blevet bedre til at komme ud til kunderne - vores regionale salgsorganisation har gjort det rigtig godt i tredje kvartal. Vores forsyningskæder har virket, og efter lageropbygning i foråret har vi kunnet levere hurtige og mere præcist - også i forhold til, hvad vi har lovet, og i forhold til konkurrenterne, forklarer Roland Andersen.

Fremgangen er med andre ord ingeniørkoncernens egen fortjeneste mere end en effekt af markedsudviklingen, bemærker Roland Andersen.

SER FORTSAT SUNDT MARKED

Men det ændrer ikke ved et positivt syn på markedet for servicering af den globale mineindustri med produkter, vedligeholdelse og reservedele.

- Mining-markedet kører sundt. Efterspørgslen er ikke stigende, men heller ikke faldende. Sidste år var et stærkt år for Mining, og det har det fortsat været i år. De flere operatører har kun en ting i hovedet: At holde deres drift og miner kørende med de metalpriser, vi har set de sidste år, siger Roland Andersen.

- Så markedet er sundt, og det forventer vi egentlig også, at det vil være næste år, selv om vi alle sammen render ind i noget, der minder om recession, vurdere han.

Finansdirektøren peger på metalpriserne, behovet for grøn omstilling som vilkår, der holder hånden under mineindustrien.

- Og også det faktum, at der ikke kommer så mange nye mineoperationer til, fordi tilladelser mangler. Så man må sikre det, man har - holde det kørende og øge produktiviteten, hvis det er muligt, siger Roland Andersen.

Dermed passer udvikling ifølge finansdirektøren akkurat ind i FLSmidths strategi om at satse på serviceforretningen, hvor marginerne er bedre, end på de store anlægsordrer.

.\\˙ MarketWire