Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Banker/CS: Danske og finske banker ses overgå de svenske rivaler - NY

18/11 06:58

Danske Bank har sammen med Nordea fået løftet kursmålet hos den schweiziske storbank Credit Suisse, der ser banker fra Danmark og Finland præstere bedre end de svenske rivaler i fjerde kvartal.

Det skriver banken i et notat.

Mens Credit Suisse har indregnet en højere rente ved årets udgang hos den svenske centralbank, Riksbanken, på 2,5 pct. sammenlignet med Den Europæiske Centralbanks, ECB's, på 2,25 pct., vurderer den schweiziske storbank, at ændringer i omkostningerne for indlån i Sverige vil tære på nettorenteindtægterne.

Desuden ser Credit Suisse et fortsat pres på udlånsmarginerne.

For mens de svenske banker i tredje kvartal nød den højeste nettorenteindtægt på kvartalsbasis sammenlignet med bankerne i nabolandene, ses momentummet stilne af i fjerde kvartal.

- I fjerde kvartal ser vi i stedet en meget stærkere forbedring i de gennemsnitlige kurser for euro sammenlignet med svenske kr. Som et resultat af det ser vi bedre nettorenteindtægtsmomentum i de banker, der er eksponeret mod euro, heriblandt Danske og Nordea, i forhold til de svenske banker i fjerde kvartal, skriver analytikerne Omar Keenan og Alexander Demetriou i notatet.

Den schweiziske bank har derfor i stedet rettet sit blik mod de danske og finske banker.

Det har kastet løftede kursmål af sig til både Danske Bank og Nordea.

Danske Bank får således hævet kursmålet til 127 kr. fra 107 kr., og Nordea løftes til 77,34 kr. fra 70,65 kr.

Begge har uændret anbefalingen "neutral".

Danske Bank faldt torsdag 0,6 pct. til 119,95 kr., og Nordea faldt 1,0 pct. til 72,89 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire