Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brand har mål om forsikringsteknisk resultat på over 2 mia i 2025

22/11 08:45

Alm. Brand Group har fastsat mål for 2025 om et forsikringsteknisk resultat på 2,1 mia. kr., og vil fremover udbetale en større andel af selskabets resultater i udbytte.

Det fremgår af en meddelelse inden forsikringskoncernens kapitalmarkedsmøde her til formiddag.

Beslutningen flugter fint med Danske Banks vurdering efter kvartalsregnskabet tidligere i november. Her vurderer analytiker Asbjørn Nicholas Mørk, at Alm. Brand ville fastsætte et mål om et teknisk resultat på over 2 mia. kr.

Opgørelsen er inklusive afløbsresultatet.

Målet for 2025 er desuden, at reducere combined ratio til 84, heri indeholdt en reduktion af omkostningsprocenten til 16.

Alle finansielle mål er understøttet af realiseringen af synergier som følge af overtagelsen af Codan på samlet 600 mio. kr. frem mod 2025. Denne målsætning svarer til, hvad Alm. Brand tidligere har kommunikeret.

- Med sammenlægningen af Alm. Brand og Codan har vi skabt vi en ny stærk dansk forsikringskoncern og et solidt fundament for udvikling. Vores mål er at fordoble vores tekniske resultat, væsentligt forbedre vores combined ratio og sikre de synergier, vi har lovet, siger administrerende direktør Rasmus Werner Nielsen ifølge en børsmeddelelse.

Alm. Brands seneste prognose for 2022 er et forsikringsteknisk resultat på 1.050-1.100 mio. kr. eksklusive afløbsgevinster og -tab i årets sidste kvartal.

Forsikringskoncernen ændrer desuden sin udbyttepolitik og vil fremover udbetale mindst 80 pct. af årets resultatet i en kombination af udbytte og aktietilbagekøb.

Alm. Brand Group introducerer endvidere et nyt rentabilitetsmål defineret som afkastet på den materielle egenkapital på mere end 50 pct. i 2025.

.\\˙ MarketWire