Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Apple trak teknologi ned - men plus til Dow Jones

25/11 19:15

Ro og lav aktivitet prægede overordnet det amerikanske aktiemarked fredag, hvor mange amerikanerne holder forlænget weekend efter torsdagens thanksgiving.

Teknologiaktierne var dog en smule pressede efter negativt fokus på Apple, men i Dow Jones-indekset blev det opvejet af plusser til selskaber som Boeing og Home Depot på henholdsvis 1,9 og 1,6 pct.

Detailhandelsaktierne var også i fokus på denne dag - black friday, som er en af årets største shoppingdage i USA, men aktierne i det segment gjorde dog ikke meget væsen af sig.

AFKORTET DAG MED FOKUS PÅ DETAILHANDEL

Markedet lukkede også allerede kl. 13 amerikansk tid - kl. 19 dansk tid - og dagens facit for det brede S&P 500-indeks blev et marginalt minus på 0,03 pct. Dow Jones-indekset gjorde det bedre med en stigning på 0,5 pct., mens Nasdaq-indekset bakkede 0,5 pct.

- Vi kommer til at se højere-end-ventede tal for salget på black friday. Jeg tror, man undervurderer tilstanden hos de amerikanske forbrugere, som nyder godt af en høj beskæftigelse og store opsparinger, siger Phil Blancato, som chef for Ladenburg Thalmann Asset Management i New York, til Reuters.

Detailhandelsindekset i S&P 500 er i år faldet lidt over 30 pct. mod et fald på "blot" 15 pct. for det samlede indeks, men fredag var der små udsving i detailhandelsaktierne.

I det segment endte detailhandelskæden Target 0,1 pct. lavere, Macy's steg 1 pct., mens Best Buy faldt 1,3 pct.

I denne forkortede uge på grund af lukkedagen torsdag i forbindelse med thanksgiving har markedet nydt godt af signaler om, at den amerikanske centralbank lægger op til at reducere tempoet for sine pengepolitiske stramninger.

Der ses nu ifølge Reuters en sandsynlighed på 63,5 pct. for, at Federal Reserve vil øge sin ledende rente med 50 basispoint på sit næste møde, som er i december, mens renterne ses toppe i juni 2023. Ved de foregående fire møder er renten blevet hævet 75 basispoint.

AMAZON I VÆLTEN

I forbindelse med black friday er ansatte hos Amazon blevet opfordret til at nedlægge arbejdet verden over, inklusive i USA, Tyskland og Frankrig, på den store handelsdag. På den måde vil onlinegiganten blive ramt på den travleste handelsdag på året.

En strejke skal være med til at forbedre lønforholdene for de ansatte, skriver Reuters. "Make Amazon Pay"-initiativet er i mere end 30 lande.

- Som ansat hos Amazon får man tilbudt god løn, fordele og udviklingsmuligheder. Alt i alt attraktivt samt et sikkert arbejdsmiljø, skriver Amazon i Tyskland i en kommentar.

Amazon-aktien endte 0,8 pct. lavere.

Der var opså spot på Apple efter forlydender om, at produktionen af Apples iPhones fra Foxconns Zhengzhou-fabrik i Kina i november kan falde med mindst 30 pct., efter at uroligheder blandt medarbejderne har forstyrret driften.

Tidligere har en intern prognose fra oktober peget på en mulig påvirkning på op til 30 pct. på verdens største iPhone-fabrik, skriver Reuters.

Fabrikken producerer blandt andet den nye iPhone 14, så problemerne på har givet bekymringer for Apples evne til at levere telefonerne op til den travle juleperiode.

Apple faldt 2,0 pct.

I Apples forskudte fjerde kvartal, der følger kalenderårets tredje kvartal, udgjorde salget af iPhones 42,6 mia. dollar ud af et samlet koncernsalg på 90,2 mia. dollar.

TESLA MED ENDNU EN TILBAGEKALDELSE

Der er en behersket reaktion på nyheden om, at elbilproducenten Tesla har måtte udsende den 19. tilbagekaldelse i år på grund af en softwarefejl, der påvirkede nogle bilers baglygter.

Kinas tilsynsmyndighed har i mellemtiden beordret tilbagekaldelse af næsten 70.000 af Teslas biler på grund af problemer med sikkerhedsseler og mulig batterifunktionsfejl.

Tesla-aktien falder marginale 0,2 pct.

Aktien i videospilsgiganten Activision Blizzard falder noget mere med 4,1 pct., efter at Politico ifølge Bloomberg News har skrevet, at den amerikanske føderale handelskommission (FTC) sandsynligvis vil starte en sag for at stoppe Microsofts køb af selskabet bag World of Warcraft og ejer af Call of Duty-serien.

Microsoft vil købe spilselskabet for 69 mia. dollar, som vil være det største opkøb siden starten af coronapandemien.

.\\˙ MarketWire