Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank politianmeldt for overtrædelse af hvidvaskloven - NY

28/11 14:44

Finanstilsynet har politianmeldt Jyske Bank for overtrædelse af hvidvaskloven.

Det skriver Finanstilsynet i en meddelelse mandag.

- Finanstilsynet har den 24. november 2022 besluttet at anmode National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) om at indlede politimæssig efterforskning af Jyske Bank, fremgår det.

Anmeldelsen er sket på baggrund af en hvidvaskinspektion den 30. september og 1. oktober 2021 i Jyske Banks Keyplan Mortgage-afdeling og en supplerende hvidvaskinspektion den 30. november 2021 i bankens Private Banking-afdeling.

Finanstilsyner skriver, at det i forbindelse med tilsynet har konstateret, at banken har haft væsentlige mangler i sine kundekendskabsprocedurer for en række kunder, der specifikt er tilknyttet bankens Keyplan Mortgage-afdeling, og for en række afviklede kundeforhold i bankens Private Banking-afdeling.

- Finanstilsynet konstaterede også, at banken ikke havde gennemført skærpede kundekendskabsprocedurer for flere klassificerede højrisikokunder i Keyplan Mortgage-afdelingen. Endelig konstaterede Finanstilsynet, at banken i flere tilfælde ikke havde foretaget undersøgelse af mistænkelige transaktioner i Keyplan Mortgage-afdelingen, fremgår det af meddelelsen.

Jyske Bank skriver i en meddelelse ifølge Finanswatch, at banken allerede efter inspektionen sidste år tog Finanstilsynets påbud til efterretning.

- Jyske Bank afventer nu politiets vurdering af sagen. Vi vil samarbejde med politiet om alle forhold i sagen, og så håber vi på en hurtig afgørelse, udtaler bankdirektør Peter Schleidt fra Jyske Bank i meddelelsen.

Jyske Bank-aktien ligger mandag eftermiddag med et fald på 4,7 pct. i 417,50 kr.

.\\˙ MarketWire