Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Teknologi trak markedet i beskedent minus

7/12 22:06

Efter minusser de sidste fire handelsdage svingede de amerikanske aktier onsdag frem og tilbage henover nullet, men da teknologiaktierne fortsat hang i bremsen endte det igen onsdag med kursfald.

Presset på vækstaktierne inden for teknologi kom fra den høje centralbankrente og frygten for, at den skal endnu længere op, men samtidig faldt markedsrenterne kraftigt onsdag, da obligationsinvestorerne samlede op i rentepapirer af frygt for en kommende recession.

Der var også positivt nyt fra Kina, hvor styret i Beijing besluttede sig for yderligere lempelser i coronakampen efter de seneste ugers protester, men på den anden side faldt eksporten fra Kina i november endnu mere end måneden før.

Det brede S&P 500-indeks sluttede i minus med 0,2 pct., men hovedindekset var tidligere onsdag også i plus med 0,4 pct. Dow Jones sluttede uændret, mens Nasdaq tabte 0,5 pct.

- Investorerne er på samme tid bekymrede for, at økonomien er for stærk, og at økonomien er for svag. Rentekurven mellem den tiårige og den toårige statsrente antyder, at Federal Reserves pengepolitiske stramningscyklus næsten er ovre. Enten fordi en recession er nært forestående, eller fordi inflationen formentlig fortsat vil falde, måske uden en recession, siger Ed Yardeni, direktør i Yardeni Research, til Bloomberg News.

Rentekurven lå onsdag i minus 85 basispoint og signalerer dermed kraftigt en recession forude.

SIGNALERER PAUSE

Tirsdag var der også stor fokus på risikoen for recession, da to storbankers topchefer, Jamie Dimon fra JPMorgan Chase og David Solomon fra Goldman Sachs, advarede om en mulig forestående økonomisk nedtur.

Et fald i den økonomiske aktivitet vil være udløst af den amerikanske centralbank, der i 2022 for at bekæmpe den høje inflation har hævet sin rente seks gange til 3,75-4,00 pct.

Federal Reserve har dog signaleret en opbremsning i sine renteløft, så markedet i næste uge venter et hop op med 50 basispoint mod 75 point de seneste fire rentemøder, og den opblødning har siden bunden i slutningen af september løftet aktierne med mere end 10 pct.

Spekulation i, at den amerikanske centralbank er ved at vende rundt, gøre klar til en pause i renteløftene og senere i 2023 igen vil overveje at sænke renten, fik onsdag mere kraft, da den canadiske centralbank ganske vist hævede sin rente med 50 basispoint, men samtidig signalerede en pause i renteforhøjelserne.

- Rentebanerne, som Federal Reserve, Den Europæiske Centralbank og andre har tegnet op synes tvetydig, fordi de venter på at se, hvordan inflationen udvikler sig, siger Edward Park, investeringschef hos Broooks Macdonald, til The Wall Street Journal.

APPLE TRAK NED

I S&P 500-indekset klarede de defensive sektorer sig igen bedst med plus til fast ejendom, sundhed og dagligvarer på 0,3-0,8 pct. I den anden ende faldt vækstsektorerne med teknologiselskaberne mest, da cyklisk forbrug, it og kommunikationsservice bakkede 0,5-0,9 pct.

Apple trak igen mest ned i indekset med et minus på 1,4 pct., mens Tesla faldt 3,2 pct., og Alphabet bakkede med 2,1 pct.

Der var også tilbagegang til kreditkortkæmpen Visa på 0,6 pct., mens konkurrenten Mastercard sluttede uændret på trods af en melding tirsdag aften om et øget kvartalsudbytte og et nyt tilbagekøbsprogram på 9 mia. dollar.

Det gik til gengæld bedre for byggemarkedskæden Lowe's, som vandt 2,5 pct. på sin melding om yderligere tilbagekøb af aktier for 15 mia. dollar, og konkurrenten Home Depot blev trukket med på med 0,9 pct.

Bedst i hovedindekset gik det for State Street, der vandt 8,2 pct., da banken vil øge sit aktietilbagekøb med 500 mio. dollar, ligesom selskabets ledelse indikerede udsigt til fremgang i indtjeningen.

Campbell Soup var også med fremme og steg 6,0 pct., da fødevareproducenten løftede sine forventninger til både omsætning og indtjening efter første kvartal.

I den anden ende faldt M&T Bank Corp med 7,7 pct., da finanshuset KWB sænkede sin anbefaling af aktien efter en svag guidance.

.\\˙ MarketWire