Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Storinvestorer advarer mod yderligere renteløft - GENT

8/12 06:35

Jeff Gundlach, den kendte obligationsinvestor og grundlægger af Doubleline Capital, og Cathie Wood, kendt teknologiinvestor og chef for ARK-fondene, advarer begge onsdag mod, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hæver renten yderligere.

- Det er på en eller anden måde underligt, at Federal Reserve vil grave et hul og så bagefter fylde det op igen, lyder kommentaren fra Jeff Gundlach til Bloomberg News.

- Man undrer sig over, hvorfor den overhovedet gider.

SAMME STED OM ET ÅR

Jeff Gundlach vurderer, at centralbanken allerede er ved at opfylde sit mål om at bringe inflationen ned, fordi både eksport- og importpriserne i USA er faldet betydeligt. Derfor kan yderligere renteløft betyde en opbremsning af økonomien, en recession, med risiko for, at centralbanken må vende hurtigt rundt og begynde at sænke renten igen.

Federal Reserve har allerede løftet renten seks gange i 2022, de seneste fire rentemøder med hver 0,75 pct.point, så den nu ligger i 3,75-4,00 pct. Der er samtidig en klar forventning, også hos Doubleline, om, at banken i næste uge hæver med yderligere 50 basispoint.

Obligationshandelen peger imidlertid på, at renten formentlig vil toppe i 5,00 pct. næste år, inden den igen vil blive sat ned til 4,25 pct., inden 2024 starter.

- Forudsigelsen fra rentekurven i obligationsmarkedet er, at fed funds-renten om et år og en uge bør være det samme, som renten vil være om en uge.

EN ALVORLIG FEJLTAGELSE

Cathie Wood advarer også om, at renten er på vej til at blive for høj for længe. Hun har dog også i den grad måttet mærke smerten ved de højere renter, da hun via sine ARK-fonde er særligt fokuseret på at investere i vækstaktier inden for teknologi. Og de har fået hug i år.

- Obligationsmarkedet ser ud til at signalere, at Federal Reserve gør en alvorlig fejltagelse. Ved minus 80 basispoint er rentekurven nu mere inverteret end på noget tidspunkt siden de tidlige 1980'ere, da en tocifret inflationsrate var forankret.

Rentekurven, eller reelt spændet, mellem den tiårige og den toårige statsrente dykkede tidligere i år i minus, hvilket traditionel signalerer en recession forude, fordi den fortæller om en forventning til lavere langsigtet inflation og dermed økonomisk aktivitet end på kort sigt. Onsdag ligger den i minus 83 basispunkter og blinker en kraftig advarsel om et fald i den økonomiske aktivitet.

.\\˙ MarketWire