Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Frygt fra dagens tal svandt ind og markedet er svagt grønt

9/12 18:22

De amerikanske aktiehandlere var lidt i vildrede frem mod middagstid i fredagens handel. Vil dagens højere end ventede producentpriser i USA afholde den amerikanske centralbank fra at mindske størrelsen af renteløftene, således som markedet ellers ventede.

Chipproducenten Broadcom, streamingtjenesten Netflix og Tesla er blandt de stigende aktier fredag middag.

Ved åbningen lå aktierne i minus med mellem 0,3 og 0,6 pct, men så kom producentpriserne og skabte ballade.

De steg nemlig mere end ventet blandt økonomerne, da stigningstakten på årsbasis blev opgjort til 7,4 pct. i november mod ventet 7,2 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Føljetonen om, at Kina er ved at løsne grebet om sine covid-19-restriktioner. Men de højere end ventede prisstigninger for de amerikanske producenter har øget nervøsiteten før flere vigtige datapunkter i næste uge.

Siden er tendensen dog vendt igen.

I næste uge er der rentemøde i den amerikanske centralbank og forventningen er at efter fire løft i træk af den ledende rente på 75 basispoint vil løftet onsdag blive på 50 basispoint. Også i det europæiske modstykke ECB i øvrigt. Amerikanerne får også inflationstal tirsdag inden rentemeldingen fra USA.

- Det er usandsynligt, at dagens højere end ventede producentpriser vil få centralbanken til at holde fast i de store renteløft på 75 basispoint på næste uges møde, vurderer Mike Loewengart hos Morgan Stanley til Bloomberg

Ved middagstid er aktierne vendt tilbage til grønt. S&P 500 stiger 0,2 pct., Dow Jones 0,1 pct. og Nasdaq 0,4 pct. Fra start var der fald i S&P 500-indekset på 0,4 pct., i Nasdaq med 0,6 pct., og i Dow Jones-indekset med 0,3 pct.

BROADCOM BELØNNES FOR STÆRKT REGNSKAB

Chipproducenten Broadcom stiger efter torsdagens aflæggelse af årsregnskab for 2021/22, der bød på både lidt bedre end ventede resultater for fjerde kvartal og en god prognose for det igangværende første kvartal af 2022/23.

Analytikernes konsensus blev blandt andet slået på den justerede indtjening per aktie, der landede højere end ventet på 10,45 dollar per aktie i fjerde kvartal 2021/22 mod ventet 10,25 dollar.

Broadcom-aktien stiger med 3,3 pct. til 548,24 dollar fredag middag. Det sker efter en stigning på 2,4 pct. torsdag.

NETFLIX OP PÅ NY ANBEFALING

Streamingtjenesten Netflix er godt kørende og stiger med 5,7 pct. til 327,87 dollar fra start. Baggrunden er her, at Wells Fargo har løftet anbefalingen af aktien til "overvægt" fra "ligevægt", og samtidig sat kursmålet op til 400 dollar fra 300 dollar. blevet løftet til 400 dollar fra 300 dollar.

LULULEMON BANKES NED PÅ PROGNOSE

Lululemon, der er kendt for primært sit yogaudstyr, har får derimod kurssmæk trods et regnskab , der isoleret set var bedre end ventet. Det skyldes prognosen for det indeværende fjerde kvartal af regnskabsåret ikke op til forventningerne i markedet.

Aktien falder med 12,3 pct. til 328,44 dollar.

Elbilproducenten Tesla stiger med 5 pct. til 182,14 dollar

Selskabet har ellers ifølge anonyme kilder, der har talt med Bloomberg News, planer om at suspendere det meste af produktionen på sin kinesiske fabrik i Shanghai fra den 25. december til senest tidlig januar.

Blandt de mindre selskaber med store bevægelser kan nævnes DocuSign, der sælger løsninger til elektroniske underskrifter. Aktien stiger, stiger 13,9 pct. til 50,95 dollar. Det skyldes, at selskabet har oplyst, at aktiviteten i tredje kvartal var større end ventet. Aktien er dog fortsat faldet mere end 60 pct. siden nytår.

Holdingselskabet Torrid, der gennem datterselskaber sælger tøj i alle afskygninger til kvinder falder 17,7 pct. til 3,52 dollar. Selskabet skuffede med sit regnskab torsdag, hvor der blev leveret svagere end ventet omsætning og margin ligesom udsigterne for indeværende regnskabsperiode - fjerde kvartal - skuffede.

.\\˙ MarketWire