Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens danske avisuddrag med inflation, Topdanmark og SAS

25/1 06:45

BØRSEN

ØKONOMIPROFESSOR BLEV PAF: INFLATIONSKRISEN MINDER OM 1970'ERNE

Inflationen har ramt den amerikanske økonomi mere end set i 1970'erne, det er derfor afgørende, at landets centralbank ikke sænker renten for hurtigt. Professor Jesper Rangvid mener, at hvis centralbanken sænker renter for hurtigt, kan der opstå et nyt og værre inflationschok. (Forside, Side 4-5)

ATP-TOPCHEF HOLDER FAST I RISIKO TRODS KÆMPE TAB

På trods af et tab på hele 45 pct. mener direktør for ATP, Martin Præstegaard, ikke, at pensionskæmpen har for høj en risiko i sin investeringsportefølje. (Side 6)

INFLATIONEN RAMMER NU FORSIKRINGER

Forbrugerindekset er banket i vejret men næsten 10 pct., mens prisen på forsikringer er steget 2,8 pct. i gennemsnit. Det er nu slut. Ifølge administrerende direktør i Topdanmark, Peter Hermann, bliver det dyrere for kunderne at købe forsikringer i fremtiden. (Side 7)

MILLIARDKONCERN FÅR NY FORMAND - STIFTER TRÆDER AF

Jørgen Wisborg, der er tidligere OK-topchef, bliver ny formand i Blue Water Shipping, efter stifteren af koncernen, Kurt Skov, har valgt at træde tilbage. (Side 10)

TYSK ØKONOMI ER PÅ TILBAGETOG: MEN DER ER LYSPUNKTER I EUROPA

Vækstal viser fremgang for hele eurozonen for første gang siden midten af 2022. Det er dog ikke ensbetydende med, at alt er på rette spor i 2023. (Side 17)

EU SLÅR IGEN TIL MOD PUTIN - OG DERFOR BLIVER DIESEL DYRERE

Nye EU-sanktioner mod Rusland 5. februar betyder et stop for en række raffinerede olieprodukter. Det medfører, at prisen på diesel er på vej til at blive sendt i vejret. (Side 18)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KÆMPESATS FÅR PENSIONSKASSER PÅ BANEN: "VI HAR BRUG FOR, AT NOGEN RYKKER STORT"

Planerne om at bygge en energipark til 60 mia. kr. i Vestjylland giver blod på tanden for danske pensionskasser. De har et fælles mål, om at investere godt 200 mia. kr. i grønne tiltag før 2030, og flere af dem ser store energiparker blandt de rette tiltag. (Forside, Side 6-7)

PRISSTIGNINGER HAR KOSTET TOPDANMARK PRIVATKUNDER

Selv om priserne hos Topdanmark er blevet hævet væsentligt mindre end det generelle prisniveau, har forsikringsselskabet stadig mistet flere privatkunder end normalt. (Side 10)

EKSPERT: LÅN HAR EN RENTE PÅ 27,9 PCT.

Prisen for afdragsfrihed på et realkreditlån er så høj, at det ville være forbrudt at reklamere for det, hvis det var et forbrugslån. Eksperter advarer boligejere mod at optage lånet. (Side 10-11)

BERLINGSKE BUSINESS

POLITIKERE KRÆVER SAS-HOVEDKONTOR I DANMARK

Nu hvor SAS snart kun har Danmark som det eneste skandinaviske islæt, afkræver de danske politikere også, at hovedsædet flyttes til Danmark fra Sverige. (Side 3)

ØKONOMER: VI TOG FEJL AF DANSKERNES APPETIT PÅ FORBRUG

I 2022 advarede topøkonomer fra Danmark på stribe om, at den danske økonomi stod lige på nippet til en økonomisk krise, og at beskæftigelsen ville falde drastisk. De samme økonomer anerkender nu, at de tog fejl med deres for pessimistiske forudsigelser. (Side 6-7)

.\\˙ MarketWire