Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbeck/Nordea: Kursmål sænkes før regnskab - stadig attraktiv aktie

31/1 09:36

Nordea sænker sit kursmål for Lundbecks aktie frem mod medicinalselskabets årsregnskab for 2022 i næste uge.

Kursmålet skrues ned til 43 kr. fra 46 kr.

Banken ser en vis risiko for, at Lundbecks forventninger til 2023 kan skuffe i forhold til relativt høje konsensusforventninger, og samtidig vil en svækket amerikansk dollar og store omkostninger til den forventede lancering af Rexulti som behandling af agitation - eller vredesudbrud - hos alzheimerspatienter formentlig kunne mærkes i regnskabstallene i den kommende periode.

- Vi ser en risiko for, at forventningerne til 2023 vil skuffe i forhold til det - i vores øjne - høje konsensus fra Visible Alpha. Vi sænker vores toplinje- og EBITDA-estimater for 2023-25 med henholdsvis 3-5 og 7-9 pct. - drevet af en markant lavere dollarkurs, modererede forventninger til Vyepti-salget, generelt omkostningsinflation og højere driftsomkostninger til den sandsynlige lancering af Rexulti i AAD, skriver Nordea i et analysenotat.

Anbefalingen fastholdes dog på "køb" med henvisning til en attraktiv værdisætning og et pænt potentiale for salg af Rexulti til behandling af agitation.

Lundbecks B-aktie falder tirsdag morgen med 1,3 pct. til 25,32 kr.

Dermed indikerer Nordeas kursmål på 43 kr. et potentiale på små 70 pct.

.\\˙ MarketWire