Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Pandora i svagt plus trods sænket anbefaling i rødt C25

6/2 09:12

Pandora trodser mandag en sænket anbefaling hos Jyske Bank, der venter en skuffende prognose for 2023, når selskabet præsenterer sit årsregnskab onsdag. Jyske Bank såvel som norske ABG Sundal Collier har dog også løftet kursmålet for aktien.

Det sker i et surt eliteindeks, der efter kort tids handel falder 0,3 pct. til 1760,77 efter et plus på 0,9 pct. fredag.

Faldet mandag følger udvidede amerikanske indeksfald fredag, efter at en stærk jobrapport sendte de toneangivende aktieindeks i USA i minus med 0,4-1,6 pct.

Beskæftigelsestallene øger frygten for, at der skal flere renteløft til fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvis der skal gøres kål på inflationen i USA.

Mandag er kalenderen ryddet for danske regnskaber, inden der tirsdag kommer nyt fra C25-selskaberne Ambu, Carlsberg og Demant.

PANDORAS PROGNOSE VENTES AT SKUFFE

Pandora får ændret anbefaling fra "hold" til "køb" hos Jyske Bank op til onsdagens regnskab. At anbefalingen sænkes skyldes, at Jyske Bank venter en skuffelse i forventningerne til 2023.

- Vi venter, at den organiske vækst går hen og bliver negativ i 2023, i takt med at recessionen sætter ind og den igangværende normalisering i smykkesalget i USA fortsætter, skriver analytiker Janne Vincent Kjær i en analyse.

Hun påpeger, at stigende forbrugerpriser samt udsigten til en recession ikke har "gjort det lettere at levere på målsætningen om en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 6-8 pct. frem mod 2023."

Kursmålet hæves fra 525 kr. til 625 kr.

Også ABG Sundal Collier har hævet kursmålet for smykkeproducenten, men fastholdt anbefalingen "køb". Det nye kursmål lyder på 660 kr. mod før 620 kr.

Aktien falder 0,1 pct. til 604,40 kr.

KURSMÅL RETTES OP TIL ÅRSREGNSKABER

Mærsk har fået sænket kursmålet til 23.000 kr. fra 25.000 kr. af Carnegie, der gentager anbefalingen "køb". Rederi- og logistikkoncernen fremlægger sit regnskab for fjerde kvartal onsdag.

B-aktien stiger 0,1 pct. til 15.610 kr.

Rockwool har fået hævet kursmålet til 1550 kr. fra 1455 kr. hos Nordea, der gentager anbefalingen "sælg". Rockwool offentliggør ligeledes sit årsregnskab onsdag.

Aktien i isoleringskoncernen dykker 0,3 pct. til 2093 kr.

Boozt har fået skruet kursmålet op til 111,04 kr. fra 92,46 hos Nordea, der uændret har anbefalingen "køb" for aktien.

Detailselskabet løfter sløret for sit fjerde kvartal fredag.

Aktien i Boozt falder 0,3 pct. til 94,95 kr.

Nordea har fået gentaget anbefalingen "køb" hos Sydbank efter et stærkt regnskab for fjerde kvartal torsdag. Anbefalingen fastholdes med henvisning til stærke udsigter for 2023, efter at den nordiske bank kunne fremvise et af sine bedste kvartaler i mange år. Her overgik Nordea konsensus i markedet ganske markant.

Bankaktien stiger 0,1 pct. til 82,17 kr.

Coloplast har fået løftet kursmålet til 945 kr. fra 930 kr. af Carnegie, der gentager anbefalingen "køb". Kursmålsløftet kommer, efter at medicoselskabet fredag offentliggjorde sit regnskab for første kvartal af 2022/23, der bød på blandet læsning for investorerne.

Coloplast præsterede egentlig bedre end ventet målt på den organiske vækst og driftsmarginen, men betydeligt højere end ventede finansielle omkostninger resulterede i et lavere end ventet overskud. Endvidere måtte selskabet nedjustere sine forventninger til salgsvæksten i kr. som følge af en svækkelse af den amerikanske dollar.

Regnskabet var ikke desto mindre "godkendt", skriver Jyske Bank, der gentager anbefalingen "køb" og et kursmål på 1015 kr., i et notat mandag morgen.

Aktien revancherer med 0,3 pct. til 846,80 kr. efter et minus på 1,7 pct. fredag.

.\\˙ MarketWire