Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbecks kurshop skyldes til dels annullering af shorts

7/2 15:01

Lundbecks kurshop tirsdag oven på medicinalkoncernens årsregnskab har et element af "short-covering" og har altså rod i, at investorer, der har spekuleret i kursfald i Lundbeck, nu samler op i aktien, mener Jefferies.

Aktien ligger midt på eftermiddagen med en gevinst på 6,1 pct. til 28,28 kr..

Børshuset peger på, at regnskabet, der blev offentliggjort én dag, før det oprindeligt var stillet i udsigt, er solidt, når det kommer til udviklingen i 2022. Ser man på 2023-prognosen er midtpunktet af Lundbecks forventninger derimod 2 pct. lavere end analytikernes estimater, mens prognosen for EBITDA-resultatet er 6 pct. lavere end forudset.

- Så som sådan virker kursbevægelsen noget overgjort, selv om vi vurderer, at dagens bevægelse næsten med sikkerhed inkluderer et element af "short covering", skriver Jefferies i et notat.

Ifølge den seneste opgørelse fra Finanstilsynet er 1,03 pct. af Lundbecks aktiekapital "shortet" af investorer, det vil sige, at investorerne har lånt aktier og solgt dem i håb om at købe dem billigere tilbage på et senere tidspunkt.

.\\˙ MarketWire