Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SEB skyder langt højere end Novo selv: Spår vækst på cirka 25 pct.

27/2 10:21

Salget af Novo Nordisks lægemidler, Wegovy mod fedme og Ozempic til behandling af type 2-diabetes, vokser så markant, at Novo formentlig vil overgå sin egen prognose for 2023 med bred margin.

Det vurderer SEB, der har opjusteret sine forventninger til Novos vækst i lokal valuta til 25,2 pct. i år fra tidligere 18,5 pct. Selv guider Novo bare en vækst på 13-19 pct.

Børshuset skriver i et analysenotat, at det venter en omsætning i år på over 214 mia. kr, og at "en opjustering anses for meget sandsynlig", med mindre Novo igen får problemer med at møde efterspørgslen. Banken hæver desuden kursmålet for Novo til 1250 kr. fra 1100 kr. Det berettiger uændret til anbefalingen "køb".

- Vores ændrede estimater er udelukkende drevet af Wegovy/Ozempic, skriver SEB.

Børshuset peger på, at Novos relancering af Wegovy foreløbigt er gået bedre end ventet og opjusterer sit estimat for salget i USA til 24,3 mia. kr. i år fra tidligere 18,8 mia. kr. Uden for USA ventes salget uændret at løbe op i 1,5 mia. kr.

Også Ozempic mod type 2 diabetes klarer sig markant bedre end ventet, mener SEB. Midlet har i perioden, hvor Novos Wegovy var ramt af produktionsproblemer, også været benyttet til behandling af fedme.

- Man kunne derfor have frygtet, at væksten ville aftage på grund af relanceringen af Wegovy. Tendensen har dog været den stik modsatte. Vi har set væksten for Novos amerikanske GLP-1-diabetesforretning accelerere på grund af Ozempic, skriver SEB-analytiker Martin Parkhøi.

Han estimerer nu, at Novos salg af GLP-1-midler til behandling af diabetes 2 vil løbe op i 109 mia. kr. i år mod tidligere estimeret 102 mia. kr. Alene Ozempic, venter SEB, når en omsætning på 84 mia. kr.

Med det løftede kursmål sigter SEB nu højest blandt de analytikere, der indrapporterer kursmål til Bloomberg.

To banker - Goldman Sachs og Deutsche Bank - har et kursmål på 1200 kr.

Det gennemsnitlige kursmål blandt 29 børshuse er ifølge Bloomberg News' data 993,79 kr.

Novo-aktien stiger mandag formiddag 1,3 pct. til 1009,60 kr. Holder niveauet vil det være lukkerekord.

.\\˙ MarketWire