Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Blandet udviking grundet fravær af indikationer fra USA

9/3 06:32

De asiatiske aktieinvestorer er i syv sind, efter at endnu en bølge af økonomiske data fra USA ser ud til at understøtte Federal Reserve-topchef Jerome Powells kommentarer om yderligere renteforhøjelser.

På andendagen af den halvårlige pengepolitiske høring på Capitol Hill holdt Powell fast i budskabet om højere og potentielt hurtigere renteforhøjelser, men understregede dog, at en beslutning er afhængig af de data, der rammer før den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde om to uger.

- Selvom det i det væsentligste var samme budskab, blev Powells tone i går betragtet som en anelse blødere af mange kommentatorer, idet de bemærkede, at data vil være den endelige katalysator for størrelsen af den næste forhøjelse, samt at der endnu ikke var truffet nogen beslutning om størrelsen af forhøjelsen i marts, siger chefanalytiker Robert Carnell fra ING Asia Pacific i Singapore, ifølge Reuters.

Nu ser investorerne frem mod fredagens yderst vigtige arbejdsmarkedsrapport for februar for at få bekræftet, at en fortsat stærk jobvækst understøtter større rentestigninger.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,2 pct.

De amerikanske futures indikerer en åbning med kursfald på 0,1-0,2 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når handlen i New York åbner torsdag.

Investorerne i Tokyo reagerer let positivt, trods en blandet amerikansk dag påWall Street.

- Blandet Wall Street-udvikling giver kun investorer få spor at gå efter, men markedet starter højere efter solide stigninger i går, skriver analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset øger 0,6 pct., og Topix-indekset stiger 0,9 pct.

I Kina er investorerne i vildrede, men ses der på det vigtige marked i Hongkong, er der let positive tendenser at spore.

Shanghai Composite viger 0,3 pct., og CSI 300 dykker 0,4 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks modsat stiger 0,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,6
Topix+0,9
Hongkongs Hang Seng+0,2
China Shanghai Composite-0,3
China CSI 300
-0,4
Taiwan Taiex-0,1
Sydkoreas Kospi-0,3
Indiens BSE Sensex-0,3
Singapores STI-0,3
Sydney ASX 200+0,2

.\\˙ MarketWire