Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo: Bernie Sanders foreslår prisloft på insulin på 20 dollar

10/3 06:34

Den demokratiske, amerikanske sentor og tidligere præsidentkandidat Bernie Sanders har torsdag fremsat et lovforslag, der sætter et loft på 20 dollar for en dosis insulin.

- Der er ingen grund til, at amerikanere skal betale den højeste pris for insulin i verden, i nogle tilfælde ti gange så meget som folk i andre lande, lyder det fra Bernie Sanders i en udtalelse.

Senatoren peger desuden på Twitter på, at opfinderne af insulin i sin tid solgte patentet for 1 dollar. For at redde menneskeliv.

For nyligt satte medicinalproducenten Eli Lilly et loft over sine insulinpriser på 35 dollar.

Danske Novo Nordisk er i USA omstridt blandt politikere og patienter, fordi selskabet sammen med sine konkurrenter franske Sanofi og amerikanske Eli Lilly, beskyldes for at tage for høje priser på insulin. De tre selskaber har en samlet markedsandel i USA omkring 95 pct.

Novo Nordisk har gentagne gange afvist kritikken og peget på, at årsagen til de høje priser er, at de rabatter, selskabet yder, ender hos indkøbsorganisationerne og ikke hos patienterne.

Lovforslaget er støttet af en anden demokratisk politiker, Cori Bush, der er medlem af Repræsentanternes Hus.

.\\˙ MarketWire