Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Oliepriser falder fortsat på forventninger om rentestigninger

10/3 08:27

Oliepriserne er faldet over natten og er på vej mod største prisfald i fem uger efter bekymringer om høje rentestigninger i USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 81,10 dollar mod 82,96 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,15 dollar mod 76,99 dollar torsdag eftermiddag.

Forventningen om fortsatte rentestigninger i USA og i Europa har sløret de globale vækstudsigter og har drevet priserne ned.

Arbejdsmarkedet anses stadig for stramt trods stigning i antallet nytilmeldte ledige amerikanere, der har haft størst stigning i fem måneder.

Udsigten til, at den amerikanske jobrapport fredag leder til hurtigere rentestigninger, har allerede medført stejle fald på de finansielle markeder, og analytikere forventer, at oliepriserne også kan være under pres, skriver Reuters.

Investorer holder nøje øje med eksportnedskæringer fra Rusland, der mindsker eksporten med 500.000 tønder per dag i marts. Ifølge Reuters planlægger Rusland at skære olieeksporten og afskibning fra de vestslige havne med 10 pct. dagligt i marts.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1829,40 dollar mod 1828,73 dollar torsdag eftermiddag.




.\\˙ MarketWire