Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikanske aktier står til solide stigninger efter myndighedsindgreb

13/3 06:08

Der er stor optimisme i det amerikanske aktiefuturesmarked mandag morgen. Udviklingen indikerer solide stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

Den positive udvikling kommer, efter at det amerikanske finansministerium i samarbejde med centralbanken, Federal Reserve, samt det statslige Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), der leverer indskudsforsikring til indskydere i amerikanske kommercielle banker, har sikret, at alle indskydere hos den kollapsede Silicon Valley Bank vil have adgang til alle deres midler mandag.

Samtidig forsøger FDIC at finde en køber til den kollapsede bank via en auktion.

Federal Reserve har også stillet yderligere finansiering til rådighed gennem et nyt Bank Term Funding Program, som vil tilbyde lån op til et år til indskudsinstitutioner, med sikkerhed i statsobligationer og andre aktiver, som institutionerne måtte have, efter at myndighederne har overtaget kontrollen med den New York-baserede Signature Bank, der faldt sammen fredag.

Samlet betyder de overordnede nødplaner, at der dæmmes op for den potentielle afsmitning fra kollapsene i hele banksystemet i USA, der fredag blev udsat for store kursfald på Wall Street børsen.

Futures for de tre store amerikanske aktieindeks indikerer ved 4.30-tiden stigninger på 1,3-1,8 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Hvis stigningerne materialiseres, vil hele fredagens kurstab blive visket af tavlen.

.\\˙ MarketWire