Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Finanshus foretrækker mindre kapitaludvidelse i GN

15/3 06:34

Bestyrelsen i GN Store Nord har tirsdag valgt at trække et forslag om en kapitaludvidelse på op mod 7 mia. kr. tilbage, selv om den stadig anser det for nødvendigt at øge kapitalgrundlaget, og den beslutning ventes at være positivt for aktien.

Det vurderer finanshuset Jefferies i en kommentar.

- Vi kigger efter klarhed fra ledelsen omkring den foretrukne finansieringsmulighed, men ville anse en mindre kapitaludvidelse som positivt for aktien, når man tager feedback fra investorerne, som mente, at 7 mia. kr. var unødvendigt meget, i betragtning, hedder det fra Jefferies' analytikere Michael Toomey og James Vane-Tempest.

GN foreslog kapitaludvidelsen den 7. februar, og siden da er aktien i selskabet faldet med knap 26 pct.

Jefferies vurderer, at en kapitaludvidelse på 4-5 mia. kr. stadig ville reducere gældsgearingen tilstrækkeligt, samtidig med at det vil betyde en mindre udvanding af de nuværende aktionærer.

Finanshuset har samtidig beregnet, at en udvidelse af kapitalen med 5 mia. kr. vil løfte bankens kursmål for aktien i GN med 4 kr., målet er for tiden på 205 kr., og stadig reducere nettogælden i forhold til driftsoverskuddet, EBITDA, i 2024 til omkring 2,5 gange mod 3,7 gange uden tilførelse af nye midler.

Aktien i GN lukkede tirsdag i 144,50 kr.

.\\˙ MarketWire