Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN-formand: "Mange eksterne faktorer ramte selskabet sidste år"

15/3 10:38

GN havde et svært 2022 - både når det kommer til de finansielle resultater og til aktiekursen, der i løbet af året faldt med godt 61 pct.

Og det var en lang række eksterne faktorer, der gav modvind på cykelstien og ramte GN, lyder det fra selskabets afgående bestyrelsesformand, Per Wold-Olsen, i forbindelse med onsdagens ordinære generalforsamling.

Han føler sig dog overbevist om, at GN også nok skal komme tilbage på sporet og blive i stand til at skabe positive afkast for aktionærerne, bedyrer han i en indledende tale i forbindelse med generalforsamlingen.

- Der var utroligt mange eksterne faktorer, der gav GN betydelig modvind i 2022. Først og fremmest den forfærdelige krig i Ukraine, som påvirkede os alle på den ene eller anden måde. Det har også ført til skyhøj inflation i store dele af verden, og vi har set stærkt faldende forbrugertillid. Vi afventer stadig at se, om verden bliver ramt af en reel recession. Covid-19-forstyrrelser påvirkede også stadig - ikke mindst i Kina. Vi oplevede fortsatte forstyrrelser i forsyningskæderne, og vi måtte betale meget høje priser for transport, siger Per Wold-Olsen.

- På trods af den ganske stærke modvind og de eksterne omstændigheder leverede forretningen fortsat en omsætning på 18,7 mia. kr. og et justeret driftsresultat (EBITA) på cirka 2,2 mia. kr. Den organiske vækst var negativ, hvilket ingen af os selvsagt kan lide at se. Men i forhold til den eksterne modvind, vi arbejdede under, slap vi relativt let fra det, fortsætter formanden.

HAR OPLEVET MANGE KRISER I HISTORIEN

GN har som selskab mere end 150 år på bagen, og gennem den lange historie har selskabet oplevet en lang række forskellige kriser.

Men til forskel fra tidligere er GN i dag bedre rustet til at komme stærkt tilbage, lyder vurderingen fra Per Wold-Olsen.

- Det her firma har været i krise mange gange i dets godt 150-årige historie. Senest i 2008/09, hvor hele verden gik gennem en alvorlig finanskrise, var der krise i GN. Dengang var det ikke bare økonomien, der gav problemer, men det var også GN selv. GN fungerede ikke som en professionel virksomhed, siger bestyrelsesformanden, der ventes at blive afløst af Jukka Pekka Pertola i forbindelse med onsdagens generalforsamling.

- I dag er GN en professionel og veldrevet virksomhed, der fremstår unik med en enestående profil. De markeder, vi opererer i, har været nedadgående på kort sigt, men vi føler os meget sikre på, at de kommer stærkt tilbage - og som følge af det vores evne til at skabe afkast til aktionærerne, siger Per Wold-Olsen.

.\\˙ MarketWire