Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/fmd: Konkurrenters kopi af forretningsmodel er en blåstempling

15/3 10:49

GN har ifølge selskabets afgående bestyrelsesformand, Per Wold-Olsen, en unik forretningsmodel, der vil gøre selskabet i stand til fortsat at vinde markedsandele og vende tilbage til samlet positiv organisk vækst efter et svært 2022, der på mange parametre endte skuffende for det danske selskab.

Et af argumenterne for GN's forretningsmodel - med to selvstændige, men samarbejdende, forretningsområder inden for headsets og video-udstyr i form af GN Audio og høreapparater i form af GN Hearing - er, at flere konkurrenter begynder også at bevæge sig i den retning.

- Vi kan se, at konkurrenter forsøger at kopiere vores unikke forretningsmodel med audio og høreapparater. Vi tager det som en bekræftelse af, at vores strategi er den rigtige, siger Per Wold-Olsen i forbindelse med onsdagens ordinære generalforsamling hos GN.

Han nævner ingen konkrete eksempler, men henviser formentlig blandt andet til Demant og Sonova, der over de seneste år også har bevæget sig ind på markedet for headsets og forbrugerelektronik.

Med kommentaren ønsker Per Wold-Olsen også endnu en gang at slå fast, at det ikke er bestyrelsens eller direktionens opfattelse, at den rigtige strategi for GN vil være at splitte selskabet i to.

- I den seneste tid er vi i pressen blevet mødt med spørgsmål om, hvorfor vi ikke splitter virksomheden i to, siger Per Wold-Olsen.

- Vi mener ikke, at det vil være klogt, og det vil ikke skabe langsigtet værdi for aktionærerne, fortsætter den afgående bestyrelsesformand.

Han peger samtidig på, at det ikke er blot er hans holdning, men at det er bestyrelsens enstemmige indstilling, ligesom det også er opfattelsen i den nuværende direktion hos GN.

.\\˙ MarketWire