Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN: Aktionærforening opfordrer til dialog med William Demant Invest

15/3 11:35

Dansk Aktionærforening er langt fra tilfreds med den aktuelle aktiekurs for GN - og ej heller den aktuelt store gæld eller selskabets forslag til at løse den udfordring - nemlig en kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr.

Forslaget blev sent tirsdag trukket fra den officielle dagsorden, da det stod klart, at der ikke ville kunne samles tilstrækkeligt med stemmer for forslaget, og i forbindelse med onsdagens generalforsamling bliver der talt i skarpe vendinger fra Dansk Aktionærforening, som i stedet opfordrer til dialog og samarbejde med William Demant Invest - investeringsarmen bag William Demant Fonden - der sidste år opbyggede en tocifret ejerandel i GN.

Et forslag, der blev mødt af spredte klapsalver på generalforsamlingen.

- Hvad skal man gøre ved problemerne? Hvis bestyrelsen ikke kan finde ud af det, vil jeg da gerne hjælpe den. Tak kontakt til William Demant Fonden. Den ved noget om høreapparater, og så ved den noget om business til forskel fra GN, siger Søren Svendsen, der er med i Dansk Aktionærforenings generalforsamlingsudvalg, fra talerstolen ved onsdagens generalforsamling.

Med problemerne henviser han til den høje gæld, der er kommet efter opkøbene af primært Steelseries hos GN Audio, men også amerikanske Lively hos GN Hearing. De blev finansieret med gæld, hvilket har betydet et højt gældsniveau, der i takt med et kraftigt faldende driftsresultat sidste år også har sendt gearingen kraftigt i vejret.

- Jeg tror, at der er mange her i dag, der gerne vil vide, hvorfor GN valgte at købe Steelseries for 8 mia. kr. Det var 8 mia. kr., som selskabet ikke havde i kassen, men som man skulle ud at låne. Det er et kæmpe problem, at gælden vokser, samtidig med at driftsresultatet falder, siger Søren Svendsen fra Dansk Aktionærforening blandt andet.

Og den foreslåede medicin til udfordringen - en kapitaludvidelse - ville også være en fejltagelse, lyder det fra Dansk Aktionærforening.

- Igen har bestyrelsen forsøgt at træffe et forkert valg. Bestyrelsen ville løse det med en aktieemission. Alle ved, at aktieemissioner er gift for eksisterende aktionærer, fordi den udvander værdien, siger Søren Svendsen.

GN's bestyrelse og direktion har flere gange fastslået, at vurderingen hos GN selv er, at selskabet har de bedste forudsætninger for videre udvikling på egen hånd.

.\\˙ MarketWire