Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/Ny formand: Alle alternativer til finansiering er på bordet

15/3 12:44

GN's bestyrelse har endnu ikke låst sig fast på en potentiel alternativ løsning til at få nye penge ind i selskabet, efter at forslaget om en kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr. blev trukket fra dagsordenen sent tirsdag grundet for lav aktionærtilslutning.

Det fastslår Jukka Pekka Pertola, der efter onsdagens generalforsamling hos GN i hovedsædet i Ballerup, formelt er blevet valgt til formand for selskabets bestyrelse ved det konstituerende møde i bestyrelsen.

En del af debatten i løbet af generalforsamlingen gik ellers på, at en potentielt mindre aktieemission kunne være en mulighed.

- Der har været forskellige holdninger fra forskellige aktionærer. Jeg vil ikke starte med at spekulere. Det er endnu ganske nyt, og vi går nu i bestyrelsen i gang med at kigge på alle de alternativer, som vi har, siger Jukka Pertola i et fælles interview med flere medier efter generalforsamlingen.

Han understreger, at bestyrelsen samlet set naturligvis er skuffet over, at forslaget om en kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr. ikke bliver til virkelighed, men bestyrelsen er klar til at tage arbejdstøjet på, lyder det fra den nyvalgte formand.

- Det er aktionærernes ret at udtrykke deres holdning. For bestyrelsen er det naturligvis lidt en skuffelse, men sådan er det. Vi forstår, hvad aktionærerne siger, og så må vi tage den derfra. Vi har haft en dialog med mange af vores største aktionærer, og der var rigtig mange, der støttede op om kapitaludvidelsen, siger Jukka Pertola.

Og den nye løsning skal være på plads inden for en relativt overskuelige fremtid, idet en god bid af GN's store gæld forfalder næste år og derfor skal refinansieres.

- Vi har en gæld, hvor en del forfalder næste år. Derfor skal vi naturligvis have fundet en løsning inden da. Det er klart, siger Jukka Pertola.

Og løsningen på gældsudfordringerne skal også helst være så omfattende, at der er råderum til det, hvis verdensøkonomien eller GN's primære markeder skulle tage endnu et dyk - ligesom det skete flere gange sidste år, hvor forskellige faktorer fik selskabet til at nedjustere forventningerne flere gange.

- Man kan se i vores forventninger, at der stadig er mange usikkerheder. Krigen i Ukraine er desværre ikke ovre, inflationen er stadig ikke helt under kontrol, renterne går op og ned, markederne går op og ned, og der er også en ganske stor trussel om recession. Det er alt sammen elementer, som vi skal tage hensyn til, lyder det fra Jukka Pekka Pertola.

.\\˙ MarketWire