Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos Wegovy kan blive ramt af nye Medicare-retningslinjer

17/3 06:34

Den amerikanske regerings nye retningslinjer for den offentlige sundhedssikring vil gruppere medicin med samme virkningsmiddel i prisforhandlingerne med medicinalvirksomhederne.

Det risikerer at ramme Novo Nordisk, da insulinen Ozempic er blandt de midler, hvis pris der forhandles om.

Ozempic er ligesom Novos fedmemiddel Wegovy baseret på virkemidlet Semaglutid. Forhandles virkemidlets pris ned under sygesikringerne Medicare og Medicaid, vil det derfor også presse prisen på Novos nyeste vækstdriver ned, vurderer børshuset Evercore ifølge Bloomberg News.

Der er imidlertid tale om initiale retningslinjer fra den amerikanske regering, og selv om det er en bekymring værd, er der fortsat mange ubekendte, forklarer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

- Det her er initiale retningslinjer, som man kan gøre indsigelser til, og så bliver der udstukket nye retningslinjer. Det er stadig usikkert, hvad virkningen bliver, men det er selvfølgelig en bekymring værd, at man inden for Medicare vil se lavere priser på Ozempic og Wegovy og lignende, forklarer han.

Retningslinjerne efterlader fortsat mange spørgsmål, heriblandt hvor stort salget bliver gennem den offentlige sygesikring, samt hvad prisen forhandles til.

- Det er en fair bekymring, at Novo risikerer lavere priser - ikke alene på Ozempic, men også andre midler, der bygger på samme molekyle. Men hvad den helt nøjagtige påvirkning er, det ved man ikke endnu, fortsætter Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisks salg af fedmebehandlende midler løb i 2022 op i nær 17 mia. kr., og analytikere spår ifølge estimater indsamlet af den danske medicinalgigant knap en femdobling af salget i 2029.

Særligt i USA har Novo haft medvind med salget af Wegovy, da de private sygekasser i høj grad har været villige til at øge tilskud til amerikanerne. I Europa er Wegovy indtil videre blot lanceret i Danmark og Norge, og her må patienterne selv betale.

.\\˙ MarketWire