Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norges Bank stemte nej til kapitaludvidelse i GN

17/3 13:25

Norges Banks investeringsarm, der ejer godt 5 pct. af aktierne i GN, stemte imod forslaget om en kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr. i selskabet.

Det fremgår af bankens hjemmeside.

Med lige godt 5 pct. af aktiekapitalen i GN besidder Norges Bank 27,4 mio. stemmerettigheder ud af det samlede antal stemmer i selskabet på 548,8 mio.

Ifølge Klaus Søgaard, der var dirigent ved generalforsamlingen hos GN onsdag, var der modtaget samlet 242 mio. stemmer om forslaget på forhånd, hvoraf de 113 mio. var for, og 70 mio. var i mod.

Norges Bank står dermed også for en god andel af "nej"-stemmerne - faktisk hele godt 39 pct. af de samlede stemmer imod.

Derudover resterer 59 mio. stemmer, som altså var blanke.

For at få forslaget godkendt havde det krævet positive stemmer fra to tredjedele af de repræsenterede stemmer. Det kunne med forhåndsstemmerne ikke lade sig gøre, og derfor trak GN-bestyrelsen forslaget om kapitalforhøjelsen tilbage dagen før selve generalforsamlingen.

I stedet skal GN-bestyrelsen nu igen have arbejdstøjet på for at finde en alternativ vej til at få frisk kapital ind i selskabet, så den for tiden høje gæld på små 15 mia. kr. kan blive nedbragt.

.\\˙ MarketWire