Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN-kapitalforhøjelse blev sendt i gruset af Demant-ejers blanke stemmer

17/3 14:14

GN's planlagte kapitaludvidelse er faldet til jorden, og det var efter alt at dømme investeringsarmen bag William Demant Fonden - William Demant Invest - der havde de afgørende stemmer.

Ifølge MarketWires oplysninger stemte William Demant Invest nemlig blankt til den foreslåede kapitaludvidelse i GN, og det var tungen på vægtskålen, der fik forslaget forkastet, før det overhovedet kom til afstemning på onsdagens ordinære generalforsamling.

GN-bestyrelsen trak forslaget tilbage sent tirsdag eftermiddag, inden generalforsamlingen skulle afholdes onsdag formiddag klokken 10.

Forhåndsstemmer havde vist, at der ikke kunne opnås to tredjedele af de repræsenterede stemmer for forslaget om en aktieemission på op til 7 mia. kr.

Ved selve generalforsamlingen oplyste dirigent Klaus Søgaard, at der havde været 242 mio. repræsenteret i afstemningen, hvoraf blot 1 mio. stemmer var repræsenteret fysisk ved selve generalforsamlingen.

De repræsenterede stemmer svarer til 44,1 pct. af den samlede stemmekapital i GN.

Af de afgivne stemmer var 70 mio. stemmer imod, mens 113 mio. stemmer var for. Det svarer til 28,9 pct. af stemmerne imod, og 46,7 pct. af stemmerne for.

Det efterlader samtidig 59 mio. afgivne stemmer, som må have været blanke.

Ifølge flere kilder, som MarketWire har talt med, tilhører de stemmer William Demant Invest, der officielt ejer "over" 10 pct. af hele aktiekapitalen i GN, der har 137 mio. aktier i omløb med fire stemmer hver.

Det modsvarer 548,8 mio. stemmer. Hvis de 59 mio. blanke stemmer var William Demant Invests, svarer det til, at selskabet ejer 10,8 pct. af den samlede aktie- og stemmekapital.

Offentligt er det desuden, at Norges Bank, der har en ejerandel på "over" 5 pct. af GN, stemte nej. Det fremgår af bankens investeringsselskabs hjemmeside.

Med en ejerandel på præcis 5 pct. af aktiekapitalen i GN ville Norges Bank besidde 27,4 mio. stemmerettigheder ud af det samlede antal stemmer i selskabet på 548,8 mio.

Norges Bank står dermed også for en god andel af "nej"-stemmerne - faktisk hele godt 39 pct. af de samlede stemmer imod.

Det udelukker med andre ord også, at William Demant Invest kan have stemt "nej" til forslaget, da der i så fald ville have været over de 70 mio. stemmer i mod, som dirigent Klaus Søgaard oplyste om.

I stedet ville der have været mindst 86,4 mio. negative stemmer.

William Demant Invest har ikke offentligt villet fortælle om sin holdning til den foreslåede kapitaludvidelse, der skulle have været gennemført som en aktieemission med fortegningsret for eksisterende aktionærer.

- William Demant Invest har ikke offentliggjort vores holdning til den tidligere foreslåede kapitaludvidelse, og det kommer vi heller ikke til at gøre med eventuelle nye forslag, sagde Niels Jacobsen, der er administrerende direktør hos William Demant Invest, i en kommentar til MarketWire efter onsdagens generalforsamling.

.\\˙ MarketWire