Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Ny mavepuster til bankerne sendte børserne i rødt

17/3 21:11

Der blev fredag sat et sløjt punktum for en begivenhedsrig uge på det amerikanske aktiemarked. Tre bankkollaps i sidste uge holdt investorerne på tæerne, og nyhederne fra sektoren fortsatte fredag med at hvirvle yderligere op i markedet.

Især den amerikanske regionalbank First Republic Bank kom i fokus.

Banken annoncerede, at den sløjfer udbyttet, og det fik investorerne til igen at trække sig og sende aktien baglæns med 33 pct. Det skete vel at mærke, bare dagen efter at en række storbanker havde kastet en livline i form af 30 mia. dollar i bankindskud.

Status på indeksniveau var ved lukketid et minus på 1,1 pct. til S&P 500-indekset. Over ugen er indekset dog steget med 1,4 pct.

Dow Jones-indekset faldt 1,2 pct., mens Nasdaq-indekset tabte 0,7 pct.

BANKINDEKS DRATTEDE OVER 4 PCT.

Blandt de øvrige banker tabte Pacwest Bancorp over 20 pct., og Western Alliance dykkede godt 15 pct.

De store banker som JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo var også i modvind, men nøjedes med dyk på 2,9-3,9 pct.

- Bankindskud trækkes i stor stil ud af regionale banker som First Republic og sættes ind i store banker, som så træder hjælpende til, ved at sætte pengene tilbage. Men det løser ikke problemet, vurderer Thomas Hayes, bestyrelsesformand for børshuset Great Hill Capital, over for Reuters.

Han peger på, at pengene bare går i ring, og at problemet derfor genopstår.

- Indtil du stopper indskuddene i at flygte ud af regionalbankerne og ind i de systemisk vigtige banker, der er for store til at gå ned, så betyder det ikke noget, hvor mange penge, der lægges i spanden, mener Thomas Hayes.

I Europa fik Credit Suisse sent onsdag lovning på at kunne låne op til 50 mia. schweizerfranc af den schweiziske centralbank. Credit Suisse, der også er noteret i USA, faldt dog 6,9 pct. fredag.

Reuters skrev med henvisning til anonyme kilder, at en række større banker har indført forskellige restriktioner i forhold til Credit Suisse.

S&P's bankindeks tabte fredag 4,6 pct. og faldt samlet over 11 pct. i løbet af ugen og godt 21 pct. over to uger. Ifølge Financial Times har bankerne på verdensplan nu tabt 459 mia. dollar, eller 3200 mia. kr., i markedsværdi i marts.

FEDEX TIL VEJRS EFTER OPJUSTERING

Blandt fredagens positive islæt var logistik- og pakkekæmpen Fedex, der steg oven på et stærkt regnskab for tredje kvartal med tilhørende opjustering.

Fedex-aktien gik i vejret med 8 pct. og udbyggede fremgangen oven på en stigning torsdag på 4,5 pct.

Fedex venter nu i det forskudte regnskabsår 2022/23 et justeret resultat per aktie på 14,60-15,20 dollar mod tidligere ventet 13-14 dollar. Det er samtidig markant højere end konsensus blandt analytikerne på 13,57 dollar per aktie ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

I tredje kvartal leverede Fedex en justeret indtjening per aktie på 3,41 dollar, hvilket også klart oversteg analytikerkonsensus på 2,71 dollar.

US STEEL LØFTES AF OPJUSTERING

US Steel faldt 0,5 pct. trods ros fra et par analysehuse efter at selskabet havde givet forventninger til første kvartal, der ifølge Bloomberg News var markant bedre end ventet.

Selskabet venter et ordinært driftsresultat (EBITDA) på 375 mio. dollar mod tidligere knap 305 mio. dollar. Det ordinære overskud per aktien ventes at ende på 58-63 cent mod ventet 18 cent.

Warner Bros Discovery steg med 1,3 pct.

Analytikere hos Wells Fargo og Wolfe Research løftede anbefalingen. Wells Fargo fremhæver samtidig, at aktien er undervurderet sammenlignet med tilsvarende selskaber.

.\\˙ MarketWire