Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Indledende optimisme afløst af massive kursfald i bankerne

20/3 06:32

De asiatiske investorer kæmper med nervøsiteten mandag morgen, hvor en vis optimisme indfandt sig i den tidlige handel efter redningsaftalen for Credit Suisse og en samordnet indsats fra centralbankernes side for at genoprette tilliden lettede den øjeblikkelige frygt for finansiel afsmitning.

Men siden er en del af den indledende optimisme fordampet, de amerikanske renter er vendt tilbage til fredagens slutniveau, mens de asiatiske storbanker får klø og de europæiske aktiefutures er vent rundt til negativt territorium efter indledende stigninger i størrelsesordenen 0,5 pct.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,8 pct.

De amerikanske futures indikerer en blandet åbning med kursfald på 0,1 pct. i Dow Jones og S&P 500, mens Nasdaq står til at stige 0,1 pct., når handlen i New York åbner mandag.

Investorerne i Tokyo følger udviklingen i de øvrige markeder og sender banker og finansinstitutter ned.

Underindekset for finans i Nikkei 225-indekset dropper 1,5 pct. og er med til at trække hele indekset ned med 1,1 pct., mens Topix-indekset dropper 1,2 pct.

Investorerne på det kinesiske fastland er ene om at slippe med skrækken.

Shanghai Composite stiger 0,1 pct., og også CSI 300 øger 0,1 pct.

Anderledes negativt ser det ud i Hongkong, hvor storbanker som HSBC og Standard Chartered falder i størrelsesordenen 5-6 pct.

Det er især nedskrivningen af Credit Suisse's obligationsgæld til nul, der får bekymringerne til at trives.

- Credit Suisse-aftalen har efterladt nogle obligationsejere med betydelige tab, og investorer i regionen vil muligvis genoverveje eksponeringen over for uro på de finansielle markeder og de deraf følgende risici, siger analytiker Marvin Chen fra Bloomberg Intelligence ifølge Reuters.

Hang Seng-indekset dykker 2,6 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,1
Topix-1,2
Hongkongs Hang Seng-2,6
China Shanghai Composite+0,1
China CSI 300
+0,1
Taiwan Taiex-0,2
Sydkoreas Kospi-0,5
Indiens BSE Sensex-0,9
Singapores STI-1,1
Sydney ASX 200-1,2

.\\˙ MarketWire