Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Credit Suisses ejere ser ind i kæmpe tab

20/3 07:13

Credit Suisses aktionærer og en række investorer med en særlig type obligationer på bogen ser ind i kæmpe tab i forbindelse med UBS' overtagelse af banken.

Det står klart, efter at UBS i weekenden bistået af de schweiziske myndigheder nåede en aftale om køb af Credit Suisse .

Værst står det til for ejerne af obligationer af typen AT1 udstedt af Credit Suisse. Obligationerne nedskrives til nul, og da der er tale om obligationer med en samlet nominel værdi på 16 mia. dollar, forsvinder over 120 mia. kr. nominelt op i røg.

Også aktionærerne må se penge fordufte.

AKTIONÆRER TABER 33 MIA. KR.

Som led i aftalen modtager Credit Suisse-aktionærerne 1 aktie i UBS for 22,48 aktier i Credit Suisse. Det svarer ifølge UBS til en pris på 0,76 schweizerfranc, eller 3 mia. schweizerfranc.

Til sammenligning lukkede Credit Suisse fredag i 1,86 schweizerfranc, svarende til en markedsværdi på 7,4 mia. schweizerfranc, og tabet til aktionærerne er således her og nu på 4,4 mia. schweizerfranc, eller over 33 mia. kr.

Ifølge Financial Times er det dog især obligationstabene, der ventes at skabe ballade på finansmarkederne mandag morgen.

Det skyldes, at beslutningen bryder med tabsrækkefølgen ved konkurser, hvor aktionærerne står først for, når tabene skal sluges, og obligationsejerne først derefter må tage deres tab.

CHOK FOR OBLIGATIONSMARKEDET

Obligationerne er ifølge Financial Times dog kendetegnet ved, at de er ret risikable, da de kan blive nedskrevet eller konverteres til aktier, hvis bankens soliditet falder under et forudbestemt niveau. Men de burde efter den normale tabsrækkefølge ikke være mere risikable end aktier.

- Markedet vil sandsynligvis blive chokeret over en så åbenlys indgriben i kreditorhierarkiet og over beslutningen om at forsøde en aktiehandel på bekostning af obligationsejerne, siger Jérôme Legras, der er analysechef hos Axiom Alternative Investments til Financial Times.

Myndighedernes beslutning om, at nedskrive dem til nul skal blandt andet ses i lyset af, at Schweiz er trådt til og har sikret likviditeten i forbindelse med UBS' køb ved at udstede to likviditetslinjer på op til 100 mia. schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire