Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gubra på vej på børsen med markedsværdi på 1,8 mia. kr.

20/3 11:17

Kontraktforsknings- og biotekselskabet Gubra annoncerede for et par uger siden, at det planlagde en børsnotering, og mandag kan investorerne så konsultere selskabets prospekt, der viser, at det vil ske med en værdiansættelse på 1,8 mia. kr.

Samlet udbyder Gubra nye aktier for 500 mio. kr., hvoraf en række store kerneinvestorer allerede har indvilliget i at købe for 330 mio. kr.

Aktierne udbydes til 110 kr. per styk., og udbuddet kan øges med ekstra 15 pct. til 575 mio. kr., hvis efterspørgslen er til det.

- I dag er en milepæl for Gubra og markerer begyndelsen på en ny spændende rejse, siger administrerende direktør i Gubra Henrik Blou ifølge en meddelelse.

FØRSTE HANDELSDAG VENTES AT BLIVE 30. MARTS

Tegningsperioden løber fra den 21. marts og lukker senest den 29. marts klokken 17.

Hvordan aktierne fordeles, vil blive offentliggjort senest den 30. marts klokken 7.30. Samme dag ventes desuden at blive første handelsdag for Gubra.

Gubra fokuserer på kontraktforskning for medicinalindustrien, og hyres altså ind af medicinalvirksomheder med henblik på at løse forskellige forskningsopgaver. Samtidig arbejder selskabet på at opbygge sin egen pipeline af lægemiddelkandidater.

I 2022 omsatte Gubra for 199 mio. kr. og skabte et justeret driftsresultat, EBIT, på 19 mio. kr.

I 2023 venter selskabet en organisk omsætningsvækst på omkring 10 pct. og en justeret driftsmargin på omkring 25 pct.

.\\˙ MarketWire