Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk sælger Maersk Supply til eget holding-selskab

20/3 11:26

Efter lang tids forgæves forsøg på at skille sig af med Maersk Supply Service har A.P. Møller-Mærsk fundet en løsning.

Selskabet bliver solgt til ejerfonden A.P. Møller-Holding, der også sidder på en stor del af aktierne i Mærsk-koncernen. Transaktionen har en værdi på 685 mio. dollar.

Det oplyser Mærsk i en meddelelse mandag.

Løsningen ligner dermed den, der blev fundet for ejerskabet af Maersk Tankers, der i 2017 blev solgt til det familiekontrollede holding-selskab. Det skete som en del af koncernens strategi om at skille sig af med sine olieforretninger og i stedet satse på transport og logistik.

Også Maersk Supply Service beskæftiger sig inden for olieindustrien, hvor selskabet assisterer olieselskaber i boringer på havet, men har i de senere år udbygget sin forretning inden for vind. Ikke desto mindre skal frasalget ses i lyset af den nye strategi, der blev lanceret i 2016.

- Det markerer afslutningen på vores beslutning om at frasælge alle energirelaterede aktiviteter og fokusere på ægte integreret logistik, siger Patrick Jany, finansdirektør hos A.P. Møller-Mærsk, i meddelelsen.

Selskabet vil fortsætte under sit nuværende navn og med Mærsk syvtakkede stjerne som logo.

Som en del af strategien har Mærsk desuden tidligere frasolgt Maersk Oil & Gas til Totalenergies, mens Maersk Drilling blev selvstændigt børsnoteret og siden er fusioneret med amerikanske Noble.

Mærsk har også løbende luftet planer om at sælge containerproducenten Maersk Container Industry, MCI, men et planlagt frasalg gik sidste år i vasken, da myndighederne stod i vejen. Mærsk havde ellers indgået en aftale med kinesiske China International Marine Containers (CIMC), der ville købe forretningen for en pris i omegnen af 6,3 mia. kr.

.\\˙ MarketWire