Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN: William Demant Invest-regnskab bekræfter ejerandel på ca 10,8 pct.

20/3 13:48

William Demant Invest, der er investeringsselskabet under William Demant Fonden, har mandag offentliggjort sit årsregnskab for 2022, hvor det blandt andet fremgår, at det hårde år på aktiemarkedet sidste år har omtrent halveret markedsværdien af selskabets investeringer.

Samtidig bekræfter regnskabet også, at den ejerandel på over 10 pct., som William Demant Invest sidste år opbyggede i GN, er på knap 10,8 pct.

Af årsregnskabet fremgår det, at værdien af William Demant Invests GN-position var 2195 mio. kr. ved udgangen af sidste år ud af GN's samlede markedsværdi på 20.450 mio. kr.

I hele tal svarer det til en aktiepost på 10,73 pct.

Det stemmer dermed nogenlunde overens med de blanke stemmer, der blev afgivet i forbindelse med et forslag om en kapitaludvidelse i GN i sidste uge, og som i sidste ende førte til, at udvidelsen ikke blev til virkelighed.

GN måtte trække forslaget om kapitaludvidelsen fra dagsordenen, dagen før generalforsamlingen skulle gennemføres, fordi forhåndsstemmer havde vist, at der ikke kunne opnås tilstrækkelige stemmer for forslaget.

Forslaget krævede, at to tredjedele af den repræsenterede stemmekapital stemte for, hvis det skulle gennemføres.

59 MIO. BLANKE STEMMER VÆLTEDE FORSLAG

Ved selve generalforsamlingen oplyste dirigent Klaus Søgaard, at der havde været 242 mio. repræsenteret i afstemningen, hvoraf blot 1 mio. stemmer var repræsenteret fysisk ved selve generalforsamlingen.

De repræsenterede stemmer svarer til 44,1 pct. af den samlede stemmekapital i GN.

Af de afgivne stemmer var 70 mio. stemmer imod, mens 113 mio. stemmer var for. Det svarer til 28,9 pct. af stemmerne imod, og 46,7 pct. af stemmerne for.

Det efterlader samtidig 59 mio. afgivne stemmer, som må have været blanke.

Ifølge flere kilder, som MarketWire har talt med, tilhører de stemmer William Demant Invest, der officielt ejer "over" 10 pct. af hele aktiekapitalen i GN, der har 137 mio. aktier i omløb med fire stemmer hver.

Det modsvarer 548,8 mio. stemmer. Hvis de 59 mio. blanke stemmer var William Demant Invests, svarer det til, at selskabet ejer 10,8 pct. af den samlede aktie- og stemmekapital.

Og det tal bekræftes altså i mandagens regnskab fra William Demant Invest.

.\\˙ MarketWire