Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Endnu et bankkollaps kan ikke ødelægge stemningen

20/3 13:56

En redning af Credit Suisse, hvor en række af investorerne har fået en lang næse, har mandag skabt fornyede bekymringer for finanssektoren, hvor flere banker dog ligger til at åbne i plus.

UBS har i weekenden aftalt at købe den pressede kollega Credit Suisse med en rabat på lige under 60 pct., hvor det schweiziske finanstilsyn og centralbanken har været inde over handelen.

Overtagelsen skabte indledningsvist en del bekymringer, da obligationer med en samlet nominel værdi på 16 mia. schweizerfranc nedskrives til nul, og derved går over 120 mia. kr. nominelt op i røg.

- Investorer foretrækker at overreagere først og finde en bund og derefter langsomt justere, hvis nyhederne ikke er så dårlige som først antaget, siger Michael Field, aktiemarkedsstrateg hos Morningstar, ifølge Bloomberg News.

- UBS' overtagelse er i princippet gode nyheder, da resultatet er fremskyndet, snarere end at vente og se, om Credit Suisse rent faktisk kunne klare den nødvendige omstrukturering, fortsætter aktiemarkedsstrategen.

Credit Suisses kollaps kommer ikke som den helt store overraskelse, og det kommer også efter krakket af tre mindre amerikanske banker i forrige uge.

Mandag peger futures for de tre ledende amerikanske aktieindeks mod marginale stigninger. Fredag sluttede med fald på 1,1 pct. til S&P 500-indekset, på 1,2 pct. til Dow Jones-indekset og på 0,7 pct. til Nasdaq-indekset.

FIRST REPUBLIC BANK FÅR SÆNKET KREDITVURDERING

Den amerikanske regionalbank First Republic Bank indikeres ned med 16,5 pct. i formarkedet i USA. Det sker, efter at kreditvurderingsbureauet S&P Global har sænket sin vurdering af banken igen. Det kommer i kølvandet af fredagens dyk på 32,8 pct.

S&P Global har sænket vurderingen til B+ fra tidligere BB+. Banken er blandt de amerikanske småbanker, der er kommet i investorernes søgelys efter krakket i Silicon Valley Bank.

Samtidig overvejer banken angiveligt en kapitalforhøjelse via salg af aktier i en rettet emission til andre banker eller kapitalfonde. Det skrev New York Times fredag med henvisning til anonyme kilder.

Blandt de andre regionalbanker er der modsat optur i vente for Pacwest Bancorp og Western Alliance, der indikeres henholdsvis over 20,8 og 8,1 pct. højere mandag efter fald fredag på henholdsvis 19 pct. og 15,1 pct.

Fredag var også en sløj dag for de store amerikanske bankaktier, idet der allerede i løbet af fredagen var rygter om at UBS ville overtage Credit Suisse. Presset på banksektoren medført fredag fald på 3-4 pct. for blandt andet JPMorgan, Bank of America og Wells Fargo.

Mandag er stemningen lige på nippet til at blive positiv for de store bankaktier, der indikeres til at åbne med fald på op til 0,3 pct.

BED BATH & BEYOND EFTER NY FINANSIERINGSTVIVL

Den kriseramte boligtilbehørskæde Bed Bath & Beyond møder mandag ny modvind, efter at der igen er sået tvivl om nødfinansieringen af selskabet.

Med et fald på 14,6 pct. sender det aktien mandag i laveste niveau i over 30 år på 0,89 dollar.

Sidst aktien blev handlet så lavt var ifølge Bloomberg News 30. juni 1992, hvor den blev handlet til 0,875 dollar.

Faldet følger planer om et omvendt aktiesplit og nyheden om, at Bed Bath & Beyond er på vej ud af S&P's Smallcap 600-indeks til fordel for Lumen Technologies.

Bed Bath & Beyond søger aktionærernes godkendelse til et omvendt aktiesplit. Størrelsen på aktiesplittet er endnu ikke fastlagt, men bestyrelsen drøfter ifølge Bloomberg News et split på fem til én eller ti til én.


.\\˙ MarketWire