Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Flere regionalbanker brager op - First Republic på pinebænken igen

20/3 15:28

Flere af de amerikanske regionalbanker nyder øget investorinteresse og flyder mandag oven på i den tidlige handel, mens sidste uges prügelknabe First Republic Bank atter sakker efter.

Banken med base i San Francisco har fået sænket sin kreditvurdering af kreditvurderingsbureauet S&P Global, hvilket bliver kvitteret med et fald på 13,5 pct. af investorerne.

På aktiemarkedets mere grønne egne stormer New York Community Bancorp frem med over 38 pct., efter at den har overtaget indlån og dele af udlånene i den nu hedengangne Signature Bank.

Med sig trækker banken fra New York regionalbanker som Western Alliance Bancorporation og Pacwest Bancorp op med henholdsvis 4,2 pct. og 18,2 pct.

- Selv om det er den mest seriøse bankkrise siden 2008, er frasalget efter vores mening overgjort og skaber købsmuligheder for vores smallcap- og midcap-selskaber, skriver Michael Diana, der er analytiker i Maxim, i et notat ifølge Bloomberg News.

Dybt i rødt ligger omvendt First Republic Bank, der for anden gang på under en uge har fået sænket sin kreditvurdering af S&P. Denne gang er kreditvurderingen sænket til B+ fra BB+, da bureauet ikke ser bankens problemer løst trods sidste uges koordinerede bankindsats, der sikrede nye indlån for 30 mia. dollar til den nødlidende bank.

Problemerne i de amerikanske banker Silicon Valley Bank og First Republic Bank fik forrige og sidste uge investorerne til at trække sig fra regionalbankerne, på frygten om at kunderne skulle trække penge ud med nye krak til følge.

Det har betydeligt forbedret forholdet mellem risiko og belønning, når det kommer til investeringer i regionalbankerne, påpeger David George, analytiker i Baird, der ikke har set et bedre scenarie i 23 år.

- Aktierne er billigere i dag, end de var under pandemien, og hvis man ikke køber banker nu, ved vi ikke, hvornår man så skulle, skriver han ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire