Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA rygtes at ville garantere alle bankindskud hvis krisen øges

21/3 08:41

Amerikanske embedsmænd studerer måder, hvorpå de midlertidigt kan udvide dækningen til alle bankindskud i et skridt, som en koalition af banker mener er nødvendigt for at afværge en potentiel finanskrise.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til personer med kendskab til sagen.

Finansministeriets personale er ved at gennemgå om føderale tilsynsmyndigheder har tilstrækkelig nødautoritet til midlertidigt at forsikre indskud, der er større end det nuværende loft på 250.000 dollar på de fleste konti uden formelt samtykke fra en dybt splittet kongres.

Myndighederne ser ifølge Bloomberg News endnu ikke et sådant skridt som nødvendigt, især efter at myndighederne i denne måned har hjulpet banker, der har været ramt af store pengeudstrømninger.

- Vi vil bruge de værktøjer, vi har til at støtte lokale banker, siger Det Hvide Hus' talsmand, Michael Kikukawa, ifølge Bloomberg News uden direkte at adressere om hvorvidt foranstaltningen bliver undersøgt.

- Siden vores administration og tilsynsmyndighederne tog afgørende skridt sidste weekend har vi set indlån stabilisere sig hos regionale banker i hele landet, og i nogle tilfælde er udstrømningen vendt, fortsætter han.

Det manglende loft for de ikke-systemisk vigtige amerikanske banker har blandt andet medført et bank-run på en række regionalbanker, hvoraf tre indtil videre er kollapset.

Aktien i First Republic Bank er dykket mere end 90 pct. siden starten af denne måned som følge af en stor kapitalmangel, da skræmte kontohavere har trukket deres kontoindskud ud.

.\\˙ MarketWire