Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Mærsk, DSV og Danske Bank

22/3 06:32

BØRSEN

ØKONOMER: LØNHOP TRÆKKER INFLATIONSPINE I LANGDRAG

Kraftige lønstigninger både i år og næste år får inflationen til at bide sig grundigt fast, og det vil tage lang tid at få den ned på 2 pct. Det er konklusionen i en ny rundspørge blandt 16 af landets førende økonomer. 10 ud af 15 ser Danmark have kurs mod recession. (Forside, side 10-11)

MAJ INVEST SÆTTER STICKS’N’SUSHI TIL SALG

Kapitalfonden Maj Invest vil efter ti år som ejer af Sticks’n’sushi sælge kæden, der sidste år voksede sig større end nogensinde. (Side 2)

MÆRSK HAR UNDERVURDERET KUNDERNES BEHOV

Mærsks nye topchef, Vincent Clerc, er under tidspres, hvis han skal lykkes med det, fordi han er i et kapløb med både speditører og store tech-virksomheder. Hans plan er at placere fremtidens Mærsk i et krydsfelt mellem logistik og tech, og med en tæt kunderelation. (Side 4-5)

ECB KRITISERER STORE BANKERS RISIKOSTYRING

Centralbankchef Christine Lagarde og ECB’s banktilsynschef Andrea Enria kræver, at bankerne får bedre styr på deres risici. (Side 6)

DANSKE BANKS PROBLEM HANDLER MEST OM TRANSPARENS

Danske Bank har som den eneste storbank i Norden i større stil valgt at have en beholdning af obligationer, hvor værdien ikke løbende justeres. (Side 7)

ØJNENE RETTES MOD KRISERAMT BANK

11 amerikanske storbanker forsøger at redde den kriseramte First Republic Bank, der har fået skåret 85 pct. af sin kursværdi på under to uger. (Side 8)

DANSK ARBEJDSMARKED TRODSER ALLE KRISER OG SÆTTER REKORD

Beskæftigelsen steg overraskende med 4400 personer i januar. Det er især private virksomheder, der står for væksten. (Side 12)

FORVALTERE FRYGTER NY KRISE

En systemisk krise har afløst inflation som største risikoscenarie, viser ny undersøgelse blandt 244 globale investorer. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

CORONALÅN KNÆKKER NAKKEN PÅ CAFEER OG RESTAURANTER

Danskerne trodser krise og inflation og går ufortrødent på café og restaurant. Men selvom der er gang i forretningerne, bliver de nu indhentet af de statslån, som ellers skulle hjælpe dem gennem coronanedlukningerne. Konkurserne er begyndt at plage branchen. (Forside, side 4-6)

BITCOIN VINDER STORT PÅ MISTILLID TIL BANKERNE

Nogle er blevet stenrige, andre har tabt en formue. Nu sender det omfattende bankkaos på begge sider af Atlanten kryptovalutaer i vejret. (Side 8)

BESKÆFTIGELSEN I DANMARK FORTSÆTTER REKORDKURS

Beskæftigelsen steg endnu en gang i januar, hvor 4.417 flere kom i arbejde i forhold til måneden før. Dermed er der sat danmarksrekord. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TRODS TÅRNHØJE AFKAST HAR PENSIONSSELSKABER MISTET TÅLMODIGHEDEN MED OLIEKÆMPERNE

AP Pension har fået nok af tom klimasnak fra de europæiske oliegiganter Shell og Total Energies. Selskabet ekskluderer nu 73 olieselskaber, der ellers leverede tårnhøje afkast til de danske pensionskunder i 2022 (Forside, side 14)

JOBFESTEN FORTSATTE I JANUAR

Beskæftigelsen blandt lønmodtagerne tog et pænt hop i januar, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. (Side 2)

FINANSURO KAN GAVNE DSV’S OPKØBSIVER

Administrerende direktør Jens Bjørn Andersen fastslår, at DSV står finansielt godt rustet trods uro. Uroen kan endda give en finansieringsfordel, lyder vurderingen fra en analytiker. (Side 10-11)

BANKURO RUSKER I OBLIGATIONSMARKEDET – VOLDSOMSTE UDSVING I ADSKILLIGE ÅRTIER

Krisen i Silicon Valley Bank og Credit Suisse kaster skygger over det brede obligationsmarked, som den seneste uge har mærket til de største udsving i årtier. (Side 11)

.\\˙ MarketWire