Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank halter stadig efter konkurrenterne på omkostningerne, mener Nordnet

14/4 07:57

Danske Bank opjusterede torsdag aften sine forventninger til regnskabsåret.

Selv om en opjustering selvsagt er godt nyt, har Danmarks største bank en del arbejde foran sig med at få nedbragt omkostningerne, hvis den skal nå de konkurrerende storbanker i Norden.

- Konkurrerende nordiske storbanker har stadig et omkostningsniveau, som ligger lavere, og der burde være muligheder for at få nedbragt det (for Danske Bank, red), vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

Dertil har Danske Bank hensat 2,5 mia. kr. i relation til svækkede konjunkturer. Selv om der er tale om et moderat niveau, er det stadig højere end hos konkurrenterne, påpeges det.

Hvis Danske Bank kan nedbringe omkostningerne, der i år ventes at ligge i niveauet 25-25,5 mia. kr., vil det bane vejen for varigt at levere resultater på linje med bankens konkurrenter, mener Per Hansen.

Der er dog noget vej endnu, påpeger Per Hansen, der hæfter sig ved, at selv hvis Danske Bank leverer en tocifret egenkapitalforretning, vil banken stadig halte efter konkurrenterne med 2,5-3,5 pct.point.

Kommentaren kommer, efter at Danske Bank torsdag aften opjusterede sine forventninger til 2023.

Banken ser nu et nettoresultat for året på 16,5-18,5 mia. kr. mod tidligere 15-17 mia. kr.

Opjusteringen følger en tid med stigende renter og høje handelsindtægter, fremgår det af meddelelsen torsdag aften.

Desuden kunne Danske Bank meddele, at banken i første kvartal skabte et overskud på omtrent 5,1 mia. kr.

.\\˙ MarketWire