Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank ses stige oven på ventet opjustering

14/4 08:13

Danske Banks opjustering kommer ikke som en stor overraskelse, og der skal ikke meget mere medvind til for nedskrivningerne, før det kan blive til yderligere en opjustering senere på året.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen, efter at Danske Bank torsdag aften opjusterede sin prognose for nettoresultatet med 1,5 mia. kr. til 16,5-18,5 mia. kr.

- Opjusteringen er ikke så overraskende. Vi har jo siddet og ventet på opjusteringen fra Danske Bank, også i lyset af opjusteringer fra en række andre banker forud for Danske Banks opjustering, siger Mikkel Emil Jensen, der fortsætter:

- De får hjælp af de stigende renter, og de nævner også, på linje med de andre banker, fortsat lave nedskrivninger i første kvartal.

Banken har i første kvartal landet et overskud på 5,1 mia. kr. på bundlinjen, hvilket er cirka 1 mia. kr. højere end Sydbanks estimat og markedets estimat.

- En noget stærkere start end forventet, når vi kigger på bundlinjen. Den positive indtjeningsoverraskelse er primært drevet af handelsindtægter og lave nedskrivninger, siger Mikkel Emil Jensen, der også fremhæver, at gebyrindtægterne lander en my lavere end forventet.

Det nye prognoseinterval for årets nettoresultat på 16,5-18,5 mia. kr. flugter ifølge Sydbanks senioranalytiker meget godt med det, der var forventet forud for opjusteringen.

- Så jeg ser ikke anledning til de helt store justeringer af estimaterne, men det kan godt give anledning til en understøttelse af kursen i dag - altså en positiv kursudvikling, vurderer Mikkel Emil Jensen.

Senioranalytikeren er dog en smule tilbageholdende, da en del af den positive overraskelse er drevet af de volatile handelsindtægter, der er sværere at indregne, da udviklingen kan svinge meget fra kvartal til kvartal.

Danske Banks opjustering kommer i kølvandet af opjusteringer fra en række andre danske storbanker heriblandt Sydbank og Ringkjøbing Landbobank, der ifølge Mikkel Emil Jensen dog ikke har nævnt handelsindtægterne, men primært har nævnt renteforhøjelser og lave nedskrivninger som årsag til opjusteringerne.

- Danske Bank har også et lidt andet set up og har nok også lidt stærkere handelsforretning. Men i det store hele er det de samme tendenser, der også bidrager til opjusteringen fra Danske Bank, siger Mikkel Emil Jensen.

Danske Banks prognose virkede ifølge senioranalytikeren også konservativ, da den blev fremlagt, da banken ikke indregnede yderligere renteforhøjelser i løbet af året.

- Derfor er opjusteringen ikke så overraskende, men det er en flot start på året.


.\\˙ MarketWire