Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske/Sydbank: Nedskrivningsforventninger holder prognosen tilbage

28/4 08:05

Der er ikke meget nyt under solen i Danske Banks regnskab for første kvartal fredag morgen, efter at banken allerede tidligere har opjusteret forventningerne til hele året og løftet sløret for foreløbige tal.

Dog ender nettoresultatet yderligere en spids højere, end de foreløbige tal havde indikeret.

- Det er som forventet i store træk, men der er visse justeringer på op- og nedrundinger af tal. Danske Bank lander faktisk en anelse bedre end ventet på bundlinjen, hvor det foreløbige tal var 5,1 mia. kr., mens det rapporterede er 5,2 mia. kr., hvis vi runder op, siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til MarketWire.

I hele tal fik Danske Bank i første kvartal et nettooverskud på 5167 mio. kr. mod den foreløbige prognose om 5100 mio. kr.

Dermed er banken også allerede i mål med mere end en fjerdedel af forventningerne for hele året, der efter opjusteringen lyder på 16,5-18,5 mia. kr.

Og det skyldes særligt, at Danske Bank fortsat indregner nedskrivninger på "op til" 2,5 mia. kr. i hele 2023.

I første kvartal er der indregnet nedskrivninger på blot 147 mio. kr.

- Selv om det går godt lige nu, er det ikke sikkert, at virksomhederne har det så godt resten af året. Det er den primære årsag til, at første kvartal er foran prognosen, siger Mikkel Emil Jensen.

.\\˙ MarketWire