Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Flügger rammer under egen prognose for driften

12/5 12:58

Malervarekoncernen Flügger er presset på flere fronter og melder om en indtjening i regnskabsåret 2022/23, som ifølge en foreløbig opgørelse rammer under den senest udmeldte prognose.

- Selskabet står vi i et markant makroøkonomisk skifte, som presser os på flere fronter, siger administrerende direktør Sune Schnack i forbindelse med den foreløbige resultatopgørelse.

Her opgøres driftsindtjening, EBIT, foreløbigt til 43 mio. kr., hvilket er under den udmeldte prognose på 50-80 mio. kr. Omsætningen opgøres endvidere foreløbigt til 2550 mio. kr. for året, hvilket er inden for de seneste udmeldte forventninger på 2,5-2,7 mia. kr.

- Resultat for regnskabsåret 2022/23 er utilfredsstillende og påvirket af store prisstigninger på råvarer, energi og transport samt den valutariske udvikling i Norge og Sverige. Det har kun i begrænset omfang været muligt at videreføre de stigende omkostninger til salgspriserne, skriver Flügger.

Resultatet er desuden påvirket af generelt faldende aktivitet på markederne i Polen og Norden, både for professionelle og private. Dette har i særlig grad gjort sig gældende i marts og april, skriver selskabet.

- Det kommer til at tage tid, før denne situation vender. Vi ser dog flere gode momenter, som vi tager med os ind i det nye regnskabsår, siger administrerende direktør Sune Schnack.

Han fremhæver på den positive side, at selskabet har taget markedsandele i Norden og i Polen de seneste 12 måneder.

- Samtidig har priserne på råvarer og energi været svagt faldende fra slutningen af 2022, og vores stigninger i salgspriserne begynder at slå igennem, uddyber Sune Schnack.

Flügger offentliggør årsregnskab den 28. juni og vil i den forbindelse også præsentere forventninger til 2023/24.

.\\˙ MarketWire